Hlavní obsah
Článek

Svým dotazem, který se týkal opékání vuřtů, Danuše Nerudová rozdělila národ. Ten se ne a ne shodnout na tom, jakým způsobem je na ohni připravuje. Ještě že existuje oblíbená tuzemská pochutina, která mezi znesvářené strávníky vnesla klid a mír.

„Klasika, nebo chobotničky? Krásný víkend, přátelé,“ popřála europoslankyně, která se na sociální síti zároveň pídila po tom, jak její příznivci opékají oblíbenou uzeninu, jež v létě hraje prim.

„Nám klasiku, dětem chobotničky,“ vzkázala jí v následné diskusi Anelka. „Já v čase čerstvé zeleniny jen saláty plus vejce, sýry. Uzeniny nejím a chobotničky vůbec,“ nechala se slyšet Světla, která svou vegetariánskou odpovědí moc nezazářila. „Chobotničky,“ vybral si Jiří.

„Chobotnice miluju,“ pravila Andrea. „Jedině klasika,“ kontroval rázný Jiří. „Kolečka,“ hodila jim do toho tvarové vidle Kateřina. „Já bych raději chobotničky,“ doplnil opatrný Vlastimil.

„Kremžská hořčice, chleba a oblíbené pivo ve džbánku. Dobrou chuť,“ popřál Petr. „Krásně nakrojené špekáčky, česká letní klasika na mnoha zahradách. K tomu křen, papriky, rajčata. No, a když už tedy pochutinu z Evropy, tak hořčici raději kremžskou než dijonskou,“ prozradil Dušan.

Právě kremžská hořčice mohla za to, že se lidé nakonec přece jenom shodli. Bez této pochutiny si letní hodování neumějí představit. A je úplně jedno, jestli si ji dají k vuřtům na kolečka, nakrojeným klasicky nebo jako chobotničky.

Další články

Načítám