Hlavní obsah
Článek

Před necelým měsícem se to hemžilo celebritami na filmovém festivalu v Cannes a nyní se do Francie sjíždějí hvězdy znovu. Tentokrát ovšem jejich kroky směřují do Paříže kvůli tamnímu týdnu módy. Doslova hvězdná smršť byla k vidění v neděli večer, kdy se na pařížském náměstí Vendôme konala přehlídka Vogue World.

Na módní show pod širým nebem, kde pochopitelně nemohla chybět ani šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour, zabodovaly především Kendall Jenner (28) s neméně slavnou kamarádkou Gigi Hadid (29). Obě totiž na „molo“ přijely ve sladěných blejzrech na koních jménem Django a Napo. Ty do oranžových sedel a návleků na nohou „oblékl“ módní dům Hermès.

Letošní Vogue World spolupracoval s juniorskými atletickými spolky po celé Francii a díky show se tak propojily různé sporty s francouzskou módou a její staletou historií. V roli modelek se ale představilo i mnoho dam z uměleckých či sportovních oblastí, jako například zpěvačka a herečka Sabrina Carpenter v červenobílém pruhovaném kompletu Jacquemus, která představovala oslavu vodních sportů 40. let 20. století. Nechyběly ale třeba ani tenisové legendy sestry Williamsovy nebo popová diva Katy Perry.

Kendall a Gigi se v závěru přehlídky na scéně objevily ještě jednou. Nejvýdělečnější modelka posledních let oslnila v průsvitných korzetových šatech tělové barvy, zatímco Gigi se představila v modelu Balmain se zlatým korzetem kovového vzhledu s modrou sukní s vysokým rozparkem.

Zatímco Hadid nejspíš do Paříže přijela sama bez své lásky herce Bradleyho Coopera, Jenner doprovází její staronový partner, rapper Bad Bunny, s nímž to modelka dala po necelém půlroce od rozchodu znovu dohromady. Gigi si tak alespoň po skončení přehlídky užila následnou after party, kam zvolila modré minišaty s optickou iluzí nahého těla.

Další články

Načítám