Hlavní obsah
Článek

Kate Winslet (49) patří mezi herečky, o nichž je známo, že s nahotou před kamerou nemají problém, pokud si to role žádá a má v ní své opodstatnění. Hned několik odhalených scén na rodačku z anglického města Reading čekalo i v jejím novém počinu nazvaném Lee: Fotografka v první linii, kde Kate ztvárnila známou americkou válečnou fotografku Lee Miller.

Kate své pověstné křivky odhalila v celé své kráse již před 27 lety v Titaniku, kde bylo jejím jediným ‚oblečením‘ diamantové Srdce oceánu, které měla na krku, když ji Jack (Leonardo DiCaprio) zvěčňoval na plátně. Málokdo ovšem ví, že to nebylo poprvé, kdy se Winslet musela svléknout před kamerou. Nahé scény na ni čekaly dokonce už v její filmové prvotině nazvané Nebeská stvoření. Drama podle skutečné události o lesbické lásce, která vyústila ve vraždu matky jedné z dívek, bylo režírované Peterem Jacksonem a Kate si v něm zahrála jako devatenáctiletá.

Ale zpět k biografickému snímku režisérky Ellen Kuras, kde se Kate zhostila hlavní role. Film vypráví příběh Elizabeth Miller, která začala svou kariéru jako úspěšná modelka, která se v roce 1930 přestěhovala do Paříže. Pohybovala se ve vysokých uměleckých a módních kruzích, ale přednost dala práci za fotoaparátem a v období války se stala válečnou korespondentkou a fotografkou pro magazín Vogue. Proslula svou empatií pro ženy a oběti válečných zločinů. Zachycovala přitom krutosti války z první linie a informovala o událostech během bombardování Londýna, osvobození Paříže a později i o koncentračních táborech Dachau a Buchenwald.

7
fotek

Další články

Načítám