Hlavní obsah
Článek

Herečka a modelka Karolína Krézlová (37) promluvila o tématu, které je dlouhodobě pro mnohé ženy tabu. Problémy s reprodukcí trápí v dnešní době čím dál víc lidí, a i proto se účastnice Survivoru rozhodla udělat tématu zmrazení vajíček trochu osvětu.

Je to pár týdnů, co se herečka po dlouhých úvahách rozhodla, že si nechá zamrazit svá vajíčka. „O zmrazení vajíček jsem se dozvěděla poměrně pozdě, pokud bych o tom věděla dřív, určitě bych to udělala už před deseti lety. Poradila bych to všem ženám, které si dítě přejí a zatím ho mít z jakéhokoliv důvodu nemohou,“ svěřila se Super.cz Karolína, která letos v květnu oslavila 37. narozeniny.

Stejně jako řada dalších žen je ve věku, kdy už myslí na rodinu. „Nechala jsem si zamrazit vajíčka ještě předtím, než začnou kvůli věku ztrácet na své kvalitě, navštívila jsem několik klinik,“ svěřila se brunetka, která si prošla řadou nejrůznější vyšetření a testů před samotnou stimulací. „Dalších 14 dní jsem si podle protokolu aplikovala injekce, absolvovala průběžné kontroly, a když moje tělo zavelelo, šlo se na to. Samotný odběr trval 15 minut, potom týdenní odpočinek doma, každé tělo je individuální a na hormonální stimulaci reaguje jinak. Já jsem měla teda pupík dost nafouklý, ale mám zamrazených krásných 33 vajíček,“ svěřila se Krézlová, ze které tak opadl strach a ví, že bude mít v budoucnu o starost míň.

Částky za celý proces jsou v každé reprodukční klinice jiné. Odvíjejí se od potřeby daných léků a množství odebraných vajíček. „Většinou to vychází kolem 50–60 000 Kč,“ svěřila se Karolína, které se po zveřejnění informace ozývají ženy, jež by rády stejným procesem prošly. „Paradoxně samotný vnitřní tlak biologických hodin je to, co nám často brání otěhotnět. Důležité je vybrat si správnou kliniku, ať se mi klidně ženy ozvou, všechno jim zodpovím, v tomhle tématu není hloupých otázek,“ dodala Krézlová.

Další články

Načítám