Hlavní obsah
Článek

Už v sobotu se uskuteční dlouho očekávaná „odveta století“ mezi Karlosem Vémolou (39)Attilou Véghem. Bijci se poprvé v kleci potkali už před pěti lety, kdy se Véghovi podařilo v elektrizujícím turnaji knokautovat Vémolu.

Podruhé se utkají v Edenu, kde by měl navíc Karlos Vémola ukončit i svou profesionální kariéru. Je tedy připravený nechat v kleci svoje rukavice? „Na tohle člověk nebude nikdy připravený. Já je mám na rukou přes 30 let, ale někdy to přijít musí a chci odejít na vrcholu. Myslím si, že je ten správný čas, ale nikdy neříkej nikdy. Až Attilu porazím a bude to 1:1 a jestli si řekne o odvetu, která to rozhodne, tak si to třeba ještě střihneme. Mám to v hlavě tak, že chci ukončit kariéru na vrcholu,“ svěřil se Karlos Vémola Super.cz. Zároveň přiznal, že po ukončení kariéry to s ním pak možná bude doma k nevydržení. Podobně to měl i boxer Tyson Fury, se kterým původní ukončení kariéry zamávalo a stejně se do ringu nakonec vrátil.

„Tak se mnou to pak bude asi taky k nevydržení. Tyson Fury byl mladý, já jsem starý, táhne mi na čtyřicet a mám dost najeto. Říkám, že starší auta se neodvíjí podle stáří, ale kolik má najeto. A já mám najeto hodně, operováno mám snad úplně všechno,“ podotkl Vémola, který zároveň vyvrátil, že se dá na předzápasový tlak zvyknout.

„Lidé si myslí, že si na to člověk zvykne, ale nikdy si na to nezvykne. Ten tlak je větší a větší, stupňuje se to. Věcí, které vám hrají v hlavě, je milion. Nechcete zklamat ty, kteří vám věří a pro které to děláte, chcete, aby na vás byly děti hrdé. S tím se ale musí každý zápasník vyrovnat.“

Pokud jde o další plány po oficiálním ukončení kariéry, tak se na ně zatím nezaměřuje. Dokonce žádné nemá. „Plán B nemám. Vůbec nevím, co budu se sebou dělat. Trénoval jsem každý den, najednou nebudu. Rád bych to věděl a znal odpověď. Možná se toho malinko bojím, proto se na to před zápasem nesnažím myslet. Teď vyhraju, dám si dva roky prázdnin a pak se uvidí,“ dodal uznávaný bijec.

Další články

Načítám