Hlavní obsah
Článek

Českem po celý den rezonuje tragické úmrtí Karla Heřmánka, k němuž došlo v sobotu v odpoledních hodinách. Herec a principál Divadla bez zábradlí se zastřelil vypůjčenou zbraní na střelnici Placy u Višňové na Příbramsku. Herec podle dostupných informací sebevraždu předem plánoval.

Karel Heřmánek si objednal a zakoupil střelecký kurz u zážitkové agentury a hned při první lekci se k činu odhodlal. Zabránit se mu v něm pokoušel instruktor, bohužel neúspěšně. Dotyčný instruktor, který se na poslední chvíli snažil zvrátit situaci, tím riskoval i svůj život. Herec navíc mohl ohrozit i další lidi okolo sebe.

Muž je z celé události naprosto otřesený, následující den pochopitelně nebyl schopen dorazit do práce. Během osudného dne přitom nic nenasvědčovalo tomu, co by mohlo přijít. Herec údajně normálně komunikoval a smál se. Nikdo na něm nezpozoroval jakýkoli náznak nervozity nebo stresu. Během lekce se měl ovšem podle Extra.cz v jeden moment dlouze zadívat do telefonu a následně zbraň otočit proti sobě.

Navzdory brzkému příjezdu středočeské záchranky, poskytnuté resuscitaci a veškerým snahám o záchranu herec svým zraněním na místě podlehl. Policisté zůstali na místě až do 20. hodiny, byla nařízena i soudní pitva, která zřejmě jen potvrdí jako příčinu úmrtí střelné poranění.

Další články

Načítám