Hlavní obsah
Článek

Nedávno odstartovala třetí série oblíbených Bridgertonových a vzbudila opět pozdvižení. Sex v kočáře, velkolepé proměny i nové a silné příběhy vedlejších postav, to vše se zajímavými cover verzemi známých písní na pozadí. Pitbull ocenil, že do zásadní scény tvůrci umístili právě jeho skladbu. Představitelka Penelope mezitím šíří svůj body positive přístup a získává si srdce fanoušků.

Irská herečka Nicola Coughlan se dostala do povědomí svou rolí v sitcomu Holky z Derry. Od roku 2019 pak sérií Bridgertonovi, kde má velmi podstatnou roli napříč celým seriálem. Zahrála si dokonce i ve filmu Barbie. Celou dobu se potýká s kritikou svého zevnějšku a narážkami na vyšší váhu. Z hejtrů si každopádně nic nedělá a dál šíří své myšlenky o tom, že i ženy větších velikostí jsou krásné a přitažlivé.

Díky oblíbenému seriálu Bridgertonovi, kde ztvárňuje už třetí sezonu nezadanou Penelope, si po odvysílání první poloviny nové řady užívá na výsluní. Její příběh konečně vystoupil ze stínu žen z rodu Bridgertonů a nabral rychle romantický spád. S Lukem Newtonem, který ztvárňuje objekt její touhy, charismatického Colina, mají úžasnou chemii. Předvedli ji při sexy scéně v rozjetém kočáře.

„Vždycky říkám, že tato scéna má pro mě všechno, co dělá Bridgertonovy kouzelnými, protože je v ní romantika, napětí, drama, nedorozumění a pak to vzrušení a krásné momenty humoru,“ popsala s úsměvem na rtech sama Nicola.

Známé dobové drama se vrátilo na obrazovky po dvou letech. Do popředí se dostal vztah dvou dlouholetých přátel, Colina Bridgertona a Penelope Featheringtonové. Jejich představitelé jako čtenáři knižní předlohy již před první sérií věděli, kam jejich přátelství směřuje a k jaké scéně se jednou dopracují. Intimnosti v kočáře natáčeli s vědomím, že scéna musí být dokonalá, jinak jim fanoušci knižní verze Bridgertonových dají co pro to.

„Byli jsme spolu zavřeni v kočáře a zvenku nás natáčely kamery. Takže to bylo docela skutečné a intimní,“ nechala se slyšet Nicola v jednom z rozhovorů po premiéře. Na otázky, zda jsou s Lukem párem i ve skutečném světě, oba odpovídají, že se sice milují, ale čistě jako přátelé, což fanoušky jejich vzájemné přitažlivosti příliš netěší.

Konkrétní pasáž, která vešla ve známost jako „kočárová scéna“, ovládla trendy na sociálních sítích dokonce dříve, než byl seriál venku. Způsobila to především Nicola, která v březnu, kdy probíhala projekce hotového seriálu pro herce, dala světu nápovědu, na co se může těšit: „Nikdy neuhodnete, co jsem právě viděla…“ za text umístila malý emotikon kočáru.

„Tohle opět ukazuje světu, jak je hudba mezinárodním jazykem, který překračuje hranice,“ napsal hudebník Pitbull na sítích ke klipu s kočárem. V něm totiž zní cover jeho písně Give Me Everything, kterou společně s ním produkoval ještě Ne-Yo a Afrojack.

K příspěvku dodal, že tento moment je příkladem toho, jak si píseň může zachovat aktuálnost, a poděkoval Netflixu za možnost být zařazen do soundtracku. V seriálu se už od první série objevují instrumentální předělávky známých hitů. Slyšet tam tak můžete třeba písně od Nicka Jonase, Sii, Billie Eilish nebo Taylor Swift.

Intimnosti v kočáře a chytlavé písně nejsou však jedinými diskutovanými věcmi z nové série. Postava Penelope totiž projde hned v prvních dílech zásadní proměnou. A není to zhubnutí, jak někteří zlí jazykové navrhují, nýbrž výměna garderoby, líčení a účesu. Ze žlutých a oranžových šatů, květinových vzorů a účesů z kudrlinek, které působí často jako helma, přejde Penelope k šatům v elegantnějších zelených tónech a k rozpuštěným lehce natočeným vlasům.

Netflix vydává třetí sérii seriálu Bridgertonovi ve dvou částech. První čtyři epizody měly premiéru 16. května. Zbývající čtyři, které budou uvedeny až 13. června, fanoušci už netrpělivě vyhlížejí.

Další články

Načítám