Hlavní obsah
Článek

Svoji roli jistě hrají rozbouřené emoce a zmařené naděje, Marek Hilšer svůj neúspěch ve volbách nenese úplně nejlépe. Poté, co se obul do svého soupeře egyptologa Miroslava Bárty, už Mirek Topolánek (68) nevydržel mlčet a senátorovi řekl, co si o něm myslí.

„Smutný konec. Chybí ti pokora, serióznost a nadhled. Rozumím agresivní kampani. Nemám rád ublížené kňourání,“ vzkázal již brzy bývalému senátorovi expremiér na síti X. Záhy se mu dostalo odpovědi.

„Mirku, tys vždycky jenom sloužil pánům nahoře. Neříkej tomu pokora ani nadhled. Příliš velká slova. Neskrývej za ně oportunismus. Na rozdíl od tebe nemusím makat pro EPH (Energetický a průmyslový holding - pozn.). Ty jsi v téhle zemi zakonzervoval devadesátky, a přivedl ji s kamarádem Mirkem k Babišovi. Já si můžu pískat. Disident jsem byl a disidentem jsem zůstal. Ty fakt nemáš co moralizovat o serióznosti, nadhledu a pokoře,“ reagoval na jeho slova Hilšer.

„Nejsi disident. Jsi prázdný a směšný fňukyfňuk. A takový mě nemůže ani urazit. Používáš vylhané argumenty. Jsem strašně rád, že ti Bárta nakopal p*del. Není to událost roku, ale potěší to,“ zpražil ho Topolánek.

„Aha, co je lež? Žes makal pro EPH jako premiér i potom? To je normální? Egyptologa Bártu nech stranou. Ten vám půjde na ruku, to se nemusíš bát. Jednou s Babišem, jindy s ODS. Ale tady jde o to, co jste slušně řečeno zkazili. Kašlete na lidi, jde vám o kšefty. Teď obcujete s Tykačem, cpete jeho lidi do televizní rady. A k tomu moralizuješ a bereš si do úst slova pokoru a respekt. Kdybys raději mlčel. Možná ti křivdím. Nevím, jestli jsi ještě členem ODS?“ zeptal se ještě senátor, kterého slova expremiéra pořádně rozdováděla.

Zatímco Topolánek se raději odmlčel a šel si po svém, Hilšer měl plné ruce práce s vysvětlováním toho, proč se označil za disidenta. Lidé v diskusi to začali dost řešit a nedá se říct, že by ho chválili. „Nesrovnávám se s disidenty komunistického režimu. To byli stateční lidé. Slovo je použito v obecném slova smyslu, jako opozičník. V politice je málo lidí, kteří se nebojí otevřeně mluvit o negativním vlivu oligarchů,“ nechal se slyšet. Veřejné mínění tím neukonejšil.

„Když jsem vám, doktore, odpoledne psal o důstojnosti, nečekal jsem, že přeskočíte tolik úrovní a rovnou se vrhnete do kategorie ublíženej ko*ot. Moc lidí vás nečte, třeba to ještě půjde zachránit. Zkuste to,“ vzkázal Hilšerovi Richard.

„Myslím, že je čas udělat pá pá,“ přidal se Martin. „Oproti Mirkovi jste nula, Marku. Neumíte prohrávat a jenom kopete všude kolem sebe,“ přisadil si Pavel. „Máme tady novou jednotku malosti, 1 hilšer. Zkuste se zapsat do nějakého atestačního oboru, pane doktore,“ poradil senátorovi Colostomizer.

Další články

Načítám