Hlavní obsah
Článek

Cestovatelský svět zasáhla velmi smutná zpráva. Ve věku teprve osmatřiceti let zemřel Radoslaw Jona, který byl členem mezinárodní party dobrodruhů cestujících po světě ve žlutých trabantech. Smutnou zprávu cestovatelé zveřejnili na facebookové stránce Trabantem napříč kontinenty.

„Radek byl takový mladší brácha. Umí vás strašně štvát, leze vám na nervy, když si připadáte, že vám ho pověsili rodiče na krk, abyste se o něj starali, a vy jen čekáte, co zase provede, ale pořád je to mladší brácha. Radek byl jediný skutečný pankáč žlutého cirkusu, skutečný, protože on tak žil pořád. Někdy to bylo na hraně, někdy na hraně zákona, někdy to bylo nesnesitelné, ale bylo to ryzí,“ stálo na stránkách.

„Pokud bychom hledali člověka, který by mohl být Šíleným Maxem, byl by to Radek. Chytrý, odolný, vynalézavý, někdy až moc vyčůraný, ne vždy spolehlivý, často vlastně naprosto nespolehlivý, ale pokud by opravdu o něco šlo, chtěli byste ho mít vedle sebe. A občas zabít. Ale když je teď opravdu mrtvý, je to to poslední, co by vás napadlo,“ stálo dále v příspěvku. Kamarádi zatím nevědí, co bylo příčinou Radkovy smrti.

„Není jasné, proč zemřel, ne vždy zvládal boj se svými démony, ale bylo mu teprve 38 let. Čekáme na zprávy z Polska a vzpomínáme na něj. ‚Daj ochutnať‘, jeho oblíbená hláška, když chtěl cokoli zadarmo sežrat, kterou používáme často a rádi, bude od teď znít jinak. Tak na tebe, kamaráde, daj ochutnať,“ vzpomínali na něj přátelé, kteří jsou momentálně na cestách v Mongolsku.

Jona s partičkou, která ze svých cest točila dokumentární filmy, procestoval Austrálii, Asii i Jižní Ameriku. On sám jezdil s cestovatelskou „trabantí“ skupinkou ve Fiatu 126.

Související témata:
Radoslaw Jona

Další články

Načítám