Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka a modelka Jitka Boho (32) stále kojí téměř dvouletého syna Tadeáše. A to i přes tlak okolí a svých blízkých, že už by měla přestat. „Nechceš s tím kojením už přestat? Vždyť je to závislák. To už mu stejně nic nedává! A jakou z vět slýcháte nejčastěji vy ve svém okolí?“ zeptala se Jitka svých fanoušků.

Jitka dodnes lituje, že dala na tlak okolí a prvního potomka, dceru Rosálku, od kojení odstavila brzy.

„Myslím, že rozhodnutí o tom, jestli kojit, nekojit, je jen čistě na mamince a asi i děťátku. Lituji teď zpětně toho, že jsem Rosálku odstavila asi v šestnácti měsících právě kvůli tlaku okolí. A nebylo to teda jednoduché a rozhodně to nebylo z její strany dobrovolné. Tentokrát to bude jen mé a Tedíkovo rozhodnutí a vlastně mě mrzí, že i ti nejbližší se na mě dívají skrz prsty,“ krčí rameny dvojnásobná maminka.

Zatím ji kojení neomezuje a naopak si to užívá. Hlavně chce, aby byl spokojený její syn.

„Noční kojení jsem dost omezila na to brzké ranní, když je Téďa třeba hodinu na mně, ale když jsem třeba odpoledne v práci, nevzpomene si, dožene to hezky potom, když přijdu. Kolikrát byla prsa záchranou, utěšením, pocitem bezpečí a klidu. A myslím, že to ještě nějakou chvíli takto zůstane. Předem upozorňuji, že tady nemluvím o extrémech, jako je kojení v deseti letech a podobně. To si teda neumím představit,“ dodala s úsměvem Jitka Boho.

Související témata:

Další články

Načítám