Hlavní obsah
Článek

Herec Jiří Langmajer (58) se nikdy nebál nebezpečného natáčení a do kaskadérských scén se rád pouští sám. Jinak tomu nebylo ani při několikatýdenní práci na Bali, kde vznikal nový film Poklad, při jehož natáčení si herec tak trochu sáhl na dno.

„Mohli jsme teď konečně zúročit to, co Jirka pod vodou umí, potápěl se po celém světě a věděl jsem, že si umí udělat kaskadérské scény sám, například tři dny strávil ve vraku na třech metrech čtverečních a pouze v triku. To, co předvedl a udělal v Pokladu, je podobně fenomenální, jak to dělá Tom Cruise,“ svěřil se režisér Rudolf Havlík, který Langmajera přirovnává k hollywoodskému herci.

Před slavnostní premiérou filmu, která proběhla v kině Lucerna, Jiří Langmajer prozradil, jak se mu dobrodružný snímek o hledání ztraceného pokladu natáčel. Podmínky na Bali totiž nebyly ideální. Vysoké teploty, vlhkost a několik hodin pod mořskou hladinou si vybraly svou daň u všech.

„Musím říct, že tentokrát jsem opravdu narazil. Pracovat pod vodou je něco jiného než se jen dívat kolem sebe. Měli jsme dopoledne dva ponory, odpoledne jeden. Pod tou vodou to bylo nesmírně náročné, po dlouhé době jsem si sáhl do nekomfortní zóny,“ svěřil se na tiskovce Langmajer s tím, že se na natáčení těšil. „Musím říct, že jsem byl šťastný a pyšný, že jsem mohl přispět svou zkušeností, ale bylo to pro mě něco nového v tom smyslu, že jsem se skutečně chvílemi bál,“ prozradil herec, který si stejně jako ostatní prošel zdravotními komplikacemi.

„Bylo to ve všem šíleně náročné. Když se říznete a točíte v moři, mokvá vám to, pokud vás něco píchne, také je to dost nepříjemné. Nebo můžete mít i obtíže se stravou či s horkem, pro všechny to byla výzva,“ prozradil herec a dodal, že pro všechno to byla fyzicky mimořádná zkouška. „Ta země, to moře, to horko jsou nesmlouvavé. Já jsem na místě prodělal horečku dengue, což jsem zjistil až opožděně v Čechách, a na Bali jsem se celý osypal. Také jsme točili v kaňonu, kde jsme byli celý den po pás ve vodě. Hlavně herečky předvedly na natáčení nebývalou odvahu,“ dodal Jiří Langmajer, který se ve filmu objevil po boku Veroniky Khek Kubařové, Petry Bučkové a Kateřiny Marie Fialové.

8
fotek

Další články

Načítám