Hlavní obsah
Článek

Účast paralympionika Jiřího Ježka (49) v letošním ročníku StarDance mnohé překvapila. Cyklista a šestinásobný paralympijský vítěz je nadšený sportovec a vedle kola se věnuje například i běhu. A jak nám přiznal, rád se zavlní do rytmu tance. V české verzi StarDance je prvním hendikepovaným soutěžících, celosvětově však nikoli.

„V Británii byl loni můj soupeř a kamarád, také cyklista (Jody Cundy - pozn.), takže jsem od něj něco odkoukal a možná mi to dalo i tu drzost se do toho pustit taky,“ svěřil se Super.cz Jiří Ježek s tím, že se jeho kolega v taneční show příliš daleko nedostal. „Já jsem ho hodně porážel, takže doufám, že ho porazím i v tomhle,“ doplnil se smíchem. Sportovní duch mu tak rozhodně nechybí.

Taneční partnerkou mu bude Lenka Nora Návorková. Ta soutěží projde již poněkolikáté, po boku herce Jiřího Dvořáka StarDance také vyhrála. Dvojice stihla společný oběd a plánuje první tréninky.

O svou fyzičku se nadšený sportovec ve StarDance nebojí. „Myslím si, že to je moje jediná přednost v tomhle směru,“ svěřil se Jiří Ježek, který šel do show s jedním cílem. „Na plesech se na taneční parket zatím nepouštím a je to jedna z mých motivací v téhle soutěži, abych se naučil tančit,“ dodal sportovec.

Další články

Načítám