Hlavní obsah
Článek

Poslední pražskou tiskovou konferencí představil Jiří Bartoška (77) a jeho kolegové Kryštof Mucha a Karel Och nejaktuálnější informace k 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který bude zahájen již příští pátek.

„Je mou milou povinností ohlásit hosty, kteří přeberou cenu prezidenta. K již oznámenému Ivanu Trojanovi, který ji převezme na konci festivalu, přibyli další. Na slavnostním zahájení bude Cenou prezidenta oceněn Viggo Mortensen, který uvede film Na konci světa, který nejen režíroval, ale také v něm hrál,“ uvedl Jiří Bartoška, že se diváci mohou těšit na Aragorna z Pána prstenů.

Dalšími významnými hosty budou režisér a producent, držitel Oscara Steven Soderbergh, který představí hned dva filmy, a také herci Daniel BrühlClive Owen, kteří také převezmou ocenění z rukou Jiřího Bartošky.

Hudební fanoušky potěší zahajovací koncert u hotelu Thermal, na němž vystoupí legendární britská skupina Kosheen, která letos slaví 25 let na scéně. S kapelou zazpívá česká zpěvačka Aiko. Vstup je tradičně zdarma.

Známý už je také kompletní program, který mohou návštěvníci najít na stránkách festivalu.

Další články

Načítám