Hlavní obsah
Článek

Poprvé od chvíle, kdy se její radostná novina rozkřikla do světa, se Jennifer Lawrence (34) objevila ve společnosti. Na AFI Fest dorazila kvůli premiéře dokumentu Zurawski v Texas. Ten pojednává o případu hromadné žaloby žen, kterým byla odepřena interrupce. S ohledem na těhotenství a téma filmu tedy není divu, že se Jennifer fotografům do hledáčků příliš neusmívala.

Hollywoodská herečka, známá především díky rolím v Hunger Games a Terapie láskou, nedávno musela chtě nechtě odtajnit své druhé těhotenství. Rýsující se bříško už nebylo možné dál skrývat a fotky herečky tak mluvily samy za sebe. Oscarová umělkyně se tak v Chinese Theatre v Hollywoodu mohla v klidu připojit k režisérce Maisie Crow a producentce Abbie Perrault na premiéře nového dokumentu Zurawski v Texas. Sama působí jako výkonná producentka filmu spolu s Hillary Clinton a její dcerou Chelsea.

Na premiéru snímku si Jennifer oblékla bílé šaty s černými knoflíky a své těhotenské bříško zdůraznila černým páskem pod prsy. Jednalo se o první veřejné vystoupení po oznámení jejího druhého těhotenství. Ke svému stavu se i přes vážnou tvář vyjádřila s nadšením, je zatím prý klidnější a vyrovnanější, než tomu bylo před třemi lety.

Se svým manželem Cookeem Maroneym (40), galeristou, tvoří Jennifer pevný pár, který se vyhýbá zbytečné pozornosti médií. Sezdaní jsou od roku 2019 a jsou již rodiči dvouletého syna Cye. Po jeho narození v roce 2022 se Jennifer svěřila, že mateřství jí přineslo nové perspektivy a radosti do života. Kdy přesně čeká rodinu nový přírůstek, neodtajnila.

Dokument Zurawski v Texas vypráví příběh skupiny žen, kterým bylo odepřeno provedení potratu, a to i na pokraji smrti. Ženy se tedy spojily s nebojácným advokátem a podaly žalobu na stát Texas, aby získaly zpět svá práva a podpořily reprodukční budoucnost. A to nejen pro sebe, ale i pro miliony dalších žen. Dokument odhaluje hrozivé následky ztráty přístupu ke zdravotní péči a práva rozhodovat o sobě samém.

3
fotky

Další články

Načítám