Hlavní obsah
Článek

Europoslanec Alexandr Vondra na sociální síti oznámil smutnou zprávu. Ve středu 21. srpna zemřela po těžké nemoci jeho milovaná žena Martina. Bylo jí 57 let.

Martina, rozená Kafková, byla Vondrovi po boku dlouhých 37 roků, její odchod je pro politika velkou ránou. Ve smutném oznámení na svou ženu zároveň zavzpomínal.

„S bolestí v srdci Vám oznamuji, že Pán Bůh si k sobě povolal milovanou manželku, maminku, babičku, spolupracovnici a kamarádku Martinu Vondrovou, rozenou Kafkovou. Zemřela doma v přítomnosti nejbližších a ve spánku, po statečném a dlouhém zápase s těžkou nemocí, 21. srpna před půlnocí. Letos v červenci se dožila 57 let. Na výročí dobytí Bastily se narodila, ve dvaceti podepsala Chartu 77, na výročí okupace nás opustila. Je to brzo, není to fér. Ale život už někdy takový je,“ napsal Vondra.

„V posledních týdnech jsem se k tomu, co se děje doma i ve světě, moc nevyjadřoval. O to víc jsem si v její přítomnosti naplno uvědomoval, jak skvělou ženu jsem po svém boku posledních 37 let měl. Na nic si nehrála, byla skromná, ale o to víc mnoha lidem – jako učitelka, pečovatelka nebo terapeutka – pomohla. Majdo, díky! Odpočívej v pokoji,“ uvedl také.

Vondrovi spolu měli tři děti, syna Vojtěcha a dcery Annu a Marii.

Poslední rozloučení se uskuteční při zádušní mši v sobotu 31. srpna ve 14 hodin v katedrále svatého Štěpána v Litoměřicích.

Související témata:
Alexandr Vondra

Další články

Načítám