Hlavní obsah
Článek

Nedílnou součástí sportovního úspěchu tenistky Barbory Krejčíkové (28) je i její trenérský tým. V něm hraje obrovskou roli její kouč Pavel Motl (26). Ten se s Krejčíkovou zná od dětství a pojí je spolu blízký vztah.

Krejčíkovou začal trénovat teprve loni v srpnu, na jejím vítězství ve Wimbledonu tak má také svůj podíl. Britská média si dokonce zaspekulovala, zda mezi talentovaným trenérem a vítězkou Wimbledonu není něco víc než čistě přátelský vztah. Krejčíková si totiž střeží své soukromí jako ostříž, což jen přiživuje nejrůznější spekulace.

Deník Mirror například zveřejnil dorazy zvídavých fanoušků, kteří se Krejčíkové na vztah s trenérem bez skrupulí zeptali. „Bude se o vás trenér ucházet, když vyhrajete Wimbledon?“ zeptal se fanoušek. „Pavel říkal, že o tom ještě nepřemýšlel, ale myslí si, že je to dobrý nápad,“ odpověděla nejasně tenistka, která se nenechala rozhodit.

Na další zvídavý dotaz, zda s Pavlem tvoří pár, odpověděla vyhýbavě otázkou. „Co myslíte?“ nedozvěděl se fanoušek vůbec nic, a tak soukromí wimbledonské šampionky zůstalo zahaleno tajemstvím.

Krejčíková vítězstvím ve Wimbledonu navázala na svou trenérku a mentorku Janu Novotnou, která Wimbledon vyhrála před 26 lety. Novotná měla na tenisovou kariéru Krejčíkové obrovský vliv, a tak není divu, že na ni vzpomínala i při slavnostním ceremoniálu ve Wimbledonu.

„Když jsem skončila v juniorkách, nevěděla jsem, jestli mám pokračovat v hraní, nebo studovat. Jana mi řekla, že mám rozhodně potenciál stát se profesionálkou. Než zemřela, řekla mi, ať vyhraju grandslam. To už jsem zvládla v roce 2021 v Paříži, ale nikdy bych nevěřila, že vyhraju stejnou trofej jako Jana v roce 1998,“ řekla Krejčíková, kterou Novotná trénovala od roku 2014, tedy od jejích osmnácti let. Novotná ale bohužel v listopadu 2017 podlehla rakovině. Bylo jí teprve 49 let a Krejčíková její odchod pochopitelně těžce nesla.

Související témata:
Pavel Motl
Jana Novotná

Další články

Načítám