Hlavní obsah
Článek

Doby, kdy bývala váženou reportérkou, jsou dávno pryč. Místo toho se Jana Peterková dala na dráhu dezinformátorky, která využije možný i nemožný způsob, aby o sobě dala vědět. Naposledy se tak stalo u soudu, který projednával loňský incident.

„Bezpráví v Česku pokračuje. Soud na dvě a půl hodiny přerušil jednání, naprosto bezdůvodně a účastníkům v rozporu s ústavou bylo zmařeno právo na spravedlivý proces!“ hlásila od obvodního soudu pro Prahu 2 bývalá hvězda televize Nova.

Stalo se tak poté, co zmíněný soud zahájil hlavní líčení v případu lidí obžalovaných kvůli incidentu z loňského května, kdy podporovatelé Peterkové vysadili dveře do soudní síně. Policie obvinila celkem osm lidí, obžaloba se pak týkala sedmi. Dorazila i bývalá novinářka, která se přirovnala k Miladě Horákové, a justiční stráž ji poté vyvedla.

Pak stihla ještě vlézt do záběru České televize a reportéru Jakubu Pacnerovi pořádně znepříjemnit jeho vstup. Naštěstí se nenechal vyvést z míry a zachoval chladnou hlavu, i když se Peterková hodně snažila.

Na sociálních sítích se později objevila videa, v nichž se dožaduje spravedlnosti, a je z nich patrné i to, jak štáb České televize obtěžovala i před soudní budovou. Pořád a dokola se přitom „točila“ na tom, že soudkyně se neztotožnila, a tak soud vlastně vůbec neměl začít, a že by měla být zjednána náprava.

„Ztotožňují se strany soudního řízení, ano obě, tedy obžalovaný a žaloba, fakt ne soudce,“ utrousila na to konto Alena. Její slova Peterkovou zabolela, ale neměla na to co říct. Tak tomu u ní bývá často, že nemluví pravdu a fakta si upravuje tak, jak se jí hodí.

Ne nadarmo o sobě v jednom z videí promluvila jako o hrdé člence „dezolátů“. Za šíření dezinformací navíc před časem vyfasovala dvouletou podmínku.

Související témata:
Jana Peterková
Dezinformátoři
Dezoláti

Další články

Načítám