Hlavní obsah
Článek

Novinářka a politička slavila šedesátiny ve velkém stylu. Jana Bobošíková si na ně pronajala prostory v Letenském zámečku. Osobně jí gratuloval bývalý český prezident Miloš Zeman, blahopřání poslal i staronový kandidát na amerického prezidenta Donald Trump s manželkou Melanií. „To zprostředkovali naši společní známí, osobně se neznáme, ale třeba se toho dožiju,“ věří Jana.

Na svůj věk vypadá stále fantasticky. „Žádné plastické operace nemám. Snažím se žít zdravě a s humorem, hodně spát, nestresovat se. Dvakrát týdně chodím do fitka,“ vysvětlila oslavenkyně. „S pokorou si uvědomuji, že každému není dopřáno, aby se takového věku dožil. Mohla bych zažertovat, že se ode dneška na mě nevztahuje branná povinnost,“ připomněla, že v českých zákonech je opravdu i pro ženy.

Oslavy zahájila už brzy odpoledne, kdy médiím představila knihu esejí #freespeechabsolutist, které napsaly osobnosti, s nimiž Bobošíková spolupracovala anebo které fandí jejím aktivitám. Sestavila ji její spolupracovnice, ekonomka Hana Lipovská, která se zhostila i role moderátorky.

Sklenkou sektu si na ni připily i dámy, které do knihy přispěly. Odbornice na etiketu Eliška Coolidge Hašková a manažerka Alena Vitásková. Tu si můžete pamatovat z doby, kdy bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu vymáhala ze státu ušlý zisk 183 milionů korun v souvislosti se svým stíháním v kauze chomutovských solárních elektráren. V té byla původně odsouzena na 8,5 roku, ale byla osvobozena. Nicméně nezískala manažerskou pozici, o kterou usilovala. Soud stále probíhá. Předloni chtěla kandidovat na prezidentku, ale nesesbírala dostatek podpisů.

Další články

Načítám