Hlavní obsah
Článek

Jsou muži, co zrají jako víno, a pak jsou muži, kteří jakoby nestárli téměř vůbec. Mezi ně se řadí i dvojnásobný oscarový držitel Anthony Hopkins (86). Ten byl spatřen poprvé od chvíle, kdy jej média bez jeho vědomí spojovala s prezidentskou kampaní Donalda Trumpa. Ve středu byl herec viděn s jedním ze svých přátel v ulicích Los Angeles cestou na snídani.

Rodák z Walesu, který poslední den v roce oslaví již 87. narozeniny, vypadá stále výborně a v kostkované košili, džínách a saku působil mladistvým dojmem. Pan herec, jemuž královna Alžběta II. v roce 1993 udělila titul sir, ani v pokročilém věku nepolevuje a stále se objevuje před kamerou. Možná i díky tomu jako by se na něm přibývající roky téměř nepodepsaly.

Hollywoodský veterán se jen loni objevil ve třech celovečerních filmech a letos zářil v historickém seriálu Those About to Die. V něm ztvárnil římského císaře Vespasiána. Pro většinu lidí ale už navždy zůstane především kanibalským lékařem Hannibalem Lecterem z Mlčení jehňátek, za jehož ztvárnění získal i Oscara.

Nejinak je tomu zřejmě i pro bývalého amerického prezidenta a letošního kandidáta znovu na prezidentské křeslo Donalda Trumpa. Ten o sériovém vrahovi Lecterovi opakovaně hovořil během volební kampaně na svých shromážděních, obvykle během částí svých projevů, kdy démonizoval imigranty. Hopkins údajně neměl o Trumpových zmínkách o jeho filmové postavě tušení.

Další články

Načítám