Hlavní obsah
Článek

Sama několikrát navštívila nejznámější dostihy v britském Ascotu, takže čerpat inspiraci bylo rozhodně kde. Návrhářka Beata Rajská (61) vytvořila už svoji druhou kolekci specializovanou právě na návštěvu tohoto sportu. Klobouky samozřejmě nechyběly.

„Základ, jako právě klobouk, se nemění. Vždycky se ale snažím, aby tam byl nějaký nosný prvek. Letos jsem se rozhodla pro puntíky a mám tam také bleděmodrou, růžovou a černou barvu. Vybírala jsem materiály tak, aby byly vhodné na říjnové období, kdy může být krásně, ale mohou padat i trakaře. Proto jsem použila i tvíd,“ objasnila na přehlídce, která předznamenávala největší českou dostihovou událost, Velkou pardubickou.

V Ascotu už dámy rok předem vědí, co budou mít na dostizích na sobě. Letos jsem tam znovu byla a ty outfity jsou neskutečně dotažené. Ale i v těch Pardubicích se to vylepšuje a dámy mají čím dál lepší modely,“ míní návrhářka, která oblékla i první dámu Evu Pavlovou na korunovaci krále Karla III. „Mám i jiné klienty, kteří se pohybují přímo v prostředí dostihových eventů,“ doplnila.

A jak tedy na dostihy? „Je dána délka šatů, které musejí zakrývat kolena. Boty musejí mít aspoň špičku uzavřenou. A klobouky by měly být větší než malé fascinátory. Ale to je konkrétně Ascot, protože to není na každém dostihu stejné,“ uzavřela Beata. Sáčko, které v rámci přehlídky jedna z modelek předvedla pouze na nahém těle, by určitě neprošlo.

8
fotek

Další články

Načítám