Hlavní obsah
Článek

V reakci na postoj české vlády k situaci v Izraeli se vyjádřila i Miroslava Němcová. Slova senátorky nenechala v klidu Jiřího Čunka, který cítil potřebu je blíž rozvést a upozornit na faul, kterého se jeho kolegyně ze Senátu měla podle něj dopustit.

„I z r a e l. Jsem hrdá na postoj vlády ČR. Jsme na dobré straně. Írán je rakovina světa. Stejně jako Rusko a všichni jejich obdivovatelé,“ prohlásila na síti X senátorka, které se dostalo vesměs samých pochvalných reakcí.

„Děkuji, podepisuji,“ vzkázala Marie. „Díky moc, paní senátorko,“ doplnila ji Dagmar. „Díky Mirko, obrovsky si vážím vašeho osobního postoje i podpory Izraele naší vládou,“ nechala se slyšet Paula.

V tu chvíli už se do debaty vmísil i politik, který je proslulý svou přímočarostí a leckdy i velmi odvážnými názory. „Ne Írán, ale lidé, kteří nad ním převzali moc. Reziduum civilizace staré 6000 let není zlem samo o sobě a to samé platí pro Rusko. Od vás - i jako od senátorky - bych čekal méně zkratek a více moudrosti,“ řekl směrem k Němcové Čunek.

„Srovnávám srovnání, které bylo prezentováno paní senátorkou. Princip kolektivní viny neuznávám,“ vysvětlil, aby bylo všem jasné, proč se k tomu vůbec vyjadřuje.

„Souhlasím s panem senátorem Čunkem. Myslel jsem, paní Němcová, že kolektivní vinu neschvalujete, opak je pravdou. Nejspíš vám jde pouze o pozornost a ničeho smysluplného pro uklidnění konfliktu nejste schopna, jen štvát lidi proti sobě. Styďte se!“ nechal se slyšet Radek, který si směrem k senátorce rozhodně nebral servítky.

Související témata:
Jiří Čunek

Další články

Načítám