Hlavní obsah
Článek

Slavnostní premiéru dokumentu Janžurka o herečce Ivě Janžurové (83) si nenechala ujít na karlovarském filmovém festivalu řada známých tváří. Herečka do divadla, kde slavnostní promítání probíhalo, dorazila v doprovodu své dcery. V publiku nechyběl ani prezident Petr Pavel.

Na uvedení dokumentárního portrétu Janžurka dorazila modelka Tereza Maxová (52), mezi hosty nechyběla ani herečka Jiřina Bohdalová (93) a v publiku se objevila také předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (39), která na premiéru snímku dorazila se svým manželem.

Hosty v sále Městského divadla samozřejmě překvapila také návštěva prezidenta Petra Pavla. Přítomnost hlavy státy okomentoval hned na začátku premiéry Marek Eben, který na slavností události nemohl chybět. „Věděli jsme, že tato premiéra bude událostí festivalu, ale teď se stává také událostí státního významu,“ zavtipkoval v úvodu Eben.

Prezident dorazil na promítání v doprovodu své ženy Evy a oba usedli v hledišti mezi ostatními diváky, prezidentskou lóži nevyužili. Před samotným promítáním se s diváky pozdravila také samotná Iva Janžurová, která jen těžko skrývala dojetí. Na jevišti jí dělala doprovod dcera Theodora Remundová, která celý snímek s maminkou natočila.

Další články

Načítám