Hlavní obsah
Článek

Měl to být další pořádný úspěch v kariéře K-popové bývalé hvězdy skupiny Blackpink Lalisy Manobal a také, že si o ní mnozí povídají! Jenže zřejmě ne v takovém duchu, jak si sedmadvacetiletá zpěvačka, známější pod jménem Lisa, představovala. Pro mnohé bylo totiž její vystoupení na velké charitativní akci Global Citizen Festival na pódiu v newyorském Central Parku zklamáním. Někteří dokonce mluví o nejhorším playbacku v historii.

Lisa, která nedávno sklidila velký úspěch na cenách MTV Video Music Awards, vystoupila jako jedna z hlavních hvězd newyorské akce, společně s umělci jako Post Malone nebo Doja Cat.

Na sobotní události debutovala se svým zbrusu novým a ještě nevydaným singlem Moonlit Floor, který je předělávkou hitu z roku 1997 Kiss Me od americké pop-rockové skupiny Sixpence None the Richer. Lalisa, která tak možná jen neměla dostatečně zažitý text nové písně, si ale možná nyní kvůli svému vystoupení zažívá těžké chvíle. V její domovině je tlak na dokonalost a úspěch extrémní, a to nejen v oblasti populární hudby.

Její výkon se dostal na přetřes i na sociálních sítích, kde si lidé s jihokorejskou zpěvačkou nebrali servítky. Uživatelka s nickem rina k záznamu jejího vystoupení připsala: „Synchronizace rtů během sezení bez choreografie je šílená.“ Následné komentáře na sebe nenechaly dlouho čekat: „Proč si nosí mikrofon, když ho nepoužívá,“ nebo „Můžeme se asi všichni shodnout, že jde o nejhorší playback všech dob,“ či „Nejhorší je ta část, kdy se ani nesnaží skrývat, že jde o playback,“ píšou lidé.

Lise, která je ve své domovině velmi úspěšnou umělkyní, se přitom doposud dařilo zaujmout i za hranicemi. Zanedlouho se má objevit rovněž v populárním seriálu Bílý lotos. Na nedávných cenách MTV VMA se zapsala do historie, když jako první jihokorejská sólová umělkyně získala za svou píseň ROCKSTAR cenu v kategorii nejlepší K-pop. Lisa se ovšem původně proslavila jako součást skupiny Blackpink, která se na scéně objevila v roce 2016. Kapela se ovšem rozpadla a všechny čtyři zpěvačky se vydaly na sólovou dráhu.

Související témata:
Lalisa Manobal
Playback

Další články

Načítám