Hlavní obsah
Článek

Dcera Báry Kodetové (54)Pavla Šporcla (51) se nedávno blýskla v seriálu Mozaika, nyní natáčí film se slavným režisérem. Sophia Šporclová se objeví v jedné z hlavních rolí snímku Máma, pod kterým je podepsaný Jiří Strach.

Kromě ní se v chystané novince objeví i jedna z nejvyhledávanějších hereček současnosti. Ta si zahraje mentálně zaostalou mladou maminku. „S představitelkou hlavní role Elizavetou Maximovou jsme absolvovali konzultace s psychiatry i návštěvy ústavu, abychom lépe porozuměli ženám, které trpí podobnou poruchou jako naše hrdinka,“ nechal se slyšet Strach.

„Nešlo jen o to, si všechno přesně definovat, ale cítit a snažit se pochopit, jak takový člověk, ke kterému se osud zachoval ne příliš přátelsky, komunikuje s okolím, sám se sebou, jaké jsou jeho pocity, gesta a jak vlastně žije,“ upřesnil přípravy na natáčení režisér.

Štáb bude natáčet letos v září a říjnu v Brně a blízkém okolí, například na zámku v Račicích, v Ivančicích nebo v areálu Psychiatrické léčebny v Kroměříži. Na projektu se podílejí všechny výrobní složky brněnského studia ČT. Film diváci uvidí na obrazovkách ČT v roce 2025.

Kromě Šporclové a Maximové si v něm zahráli také Valentýna Bečková, Dana Syslová, Pavel Kříž, Lenka Krobotová, Veronika Freimanová, Oldřich Navrátil a další.

Další články

Načítám