Hlavní obsah
Článek

Česká republika už několik dní bojuje s povodněmi, které mají katastrofální dopad na životy mnoha lidí. S živelní pohromou se na vlastní oči setkala i vítězka Miss Czech Republic 2020 Karolína Surý (26), která má v zaplavených oblastech rodinu.

„Do včerejška jsem byla ve Vrbně pod Pradědem a Ludvíkově. Podařilo se nám odjet do Prahy, sledovali jsme situaci a rozhodli jsme se na cestu vyrazit, i když hrozilo, že někde uvízneme. Naštěstí jsme se rozhodli ve správný čas, protože dnes jsou ty cesty kompletně pod vodou. Měli jsme to štěstí jet do bezpečí, tak jsme toho využili,“ svěřila se Super.cz Karolína, kterou si pamatujeme ještě pod dívčím příjmením Kopíncová, s tím, že následky povodní jsou na výše zmíněných místech fatální.

„Kus města už tam dnes nestojí, většina domácností je bez proudu a signálu, ale musím smeknout před všemi záchrannými složkami, zástupci města i dobrovolníky, kteří pomáhají a nespí. Snaží se věci řešit operativně, kde je potřeba. Je to šílené. Můj táta je shodou okolností starosta, takže jsem z první ruky viděla, co to obnáší. K povodním patří i sesuvy půdy, kopce zavalují cesty, domy. Řeší se odklízení a opravy, aby se lidé měli kudy dostat. Jsem ráda, že co se týká mého města, nemáme oběti na životech, což je skvělá zpráva, “ podotkla modelka, která prožila chvíle strachu, když se snažila blízkým dovolat, ale kvůli chybějícímu signálu jí to nikdo nějakou dobu nezvedal.

Nyní už je Karolína v Praze, kde se věnuje pracovním povinnostem. „Je šílené, jak na jedné straně republiky vše normálně funguje a na druhé se lidem obrátil život vzhůru nohama. Včera jsem byla bez elektřiny, proudu, signálu a přihlížela té nejhorší živelní katastrofě, kterou jsem kdy viděla, jak si voda bere všechno. Dnes jsem v Praze, kde mám teplo, můžu si uvařit čaj a jít zkoušet šaty. Je to šílené, vůbec nevím, jak se mám cítit,“ dodala Karolína Surý, která situaci dál sleduje a na sociálních sítích informuje, kde a jak mohou lidé pomoci těm, kteří to aktuálně nejvíce potřebují.

Další články

Načítám