Hlavní obsah
Článek

Premiér Petr Fiala vyrazil do míst, kde povodně napáchaly největší škody. Dlužno dodat, že jeho spanilá jízda po severní Moravě velký úspěch neměla. Zafungovala spíš jako rudý hadr na býka.

„Hlavní nádraží v Ostravě bylo ještě včera takřka celé zaplaveno. Denně jím projede takřka 360 vlaků za den. Uděláme vše pro to, aby bylo co nejdříve v provozu. Obávám se ale, že zprovoznění všech tratí v Moravskoslezském kraji zabere několik měsíců,“ posteskl si předseda vlády, který na místo dorazil s ministrem dopravy Martinem Kupkou.

„Děkujeme za vaši práci,“ nechal se slyšet Michal. „Za jakou, že se přijel podívat,“ podivily se Jaroslava a Tereza. A pak ještě spousta dalších lidí.

„Lidi jsou v háji, mají jiný starosti a vy říkáte, že nejdou odložit volby? To vás nezajímá, že lidi mají jiné starosti než volby,“ rozdurdil se Ladislav. „A vy uděláte konkrétně co? Zkuste třeba vzít do ruky lopatu,“ vzkázal premiérovi Petr.

„Když už jste se tam jel natřásat, tak jste měl zajistit lidem aspoň kus žvance, aby nebyli závislí na sousedech, je mi z vás smutně,“ poznamenal Ludánek. „Trošičku se zadlužíme, pár desítek miliard. Naši potomci to zvládnou,“ přisadila si Jana. Narážela na fakt, že se vláda Petra Fialy i hejtmani nechali slyšet, že na nápravu škod po povodních padnou desítky miliard korun.

„Už jsem se bála, že nepřijde vaše foto ze zasažených oblastí,“ pozastavila se Zuzka, která má za to, že by vláda měla nyní podpořit hlavně občany Česka a pomoc Ukrajině odstavit na vedlejší kolej.

„Tak to by mě zajímalo, co konkrétně pan Fiala bude dělat, tedy kromě tiskovek do médií,“ zamyslela se Marcela.

Další články

Načítám