Hlavní obsah
Článek

Sám má čtyři děti, takže mu vlastně horda malých indiánů, mezi nimiž byli i jeho dva starší potomci, nepřišla ničím výjimečná. Hokejista Radko Gudas (34) takhle pózoval na snímek pro charitativní kalendář Nadace Anežka.

„Samozřejmě jsem rád, že mám velkou rodinu. Užívám si toho, že tam je takový ten chaos, i když bych někdy asi měl rád doma větší pořádek. Ale patří to k tomu, je tam pořád hukot, pořád se něco děje, pořád něco jiného. Je těžké si něco naplánovat, aniž by to bylo změněné,“ svěřil se hokejista, který je prý spíš přísnější táta.

Na děti se snaží při náročné profesi najít co nejvíc času, ale není to vždy jednoduché.„Naopak těžší a těžší. I tím, v jakých destinacích hrajeme, tak ty tripy jsou trochu delší. Někdy tím trpíme trošku víc. Ale když s dětmi můžu strávit víc času, tak si to užívám. Třeba jako teď v létě, když jsme si užívali Čechy. Děti jely s babičkami a manželkou na Slovensko do Tater a objeli jsme pár výletů, ale většinou lokálně. Nemůžu říct, že rád cestuju. Toho cestování mám přece jenom za sezonu hodně. Takže zůstat doma a být u nás v lese je pro mě největší odpočinek,“ dodal.

Teď už je rodinka zpět v USA. „Děti jdou do školy už od poloviny srpna. Kvído jde do druhé třídy a Leontýnka do čtvrté,“ upřesnil ke starším potomkům, kteří si společné focení s tátou, kterého mohli trochu pomučit, náramně užili. Oba hráli i v klipech své tety Karoliny Gudasové (32). Kromě nich má hokejista s manželkou Bárou ještě pětiletou Elvíru a tříletou Fridu.

Své děti vede Radko samozřejmě také ke sportu. „Leontýnka tedy poslední rok víc hrála v divadle než sportovala, ale Kvído ten se musí hýbat. Má každý den jiný kroužek. Od lakrosu přes fotbal až hokej a nějaký další, třeba golf. Na Floridě jsme bydleli na golfovém hřišti, tak chodil hrát každý týden, teď mu to tady chybělo, tak jsme byli v obchodě a on si vybral, že si chce vzít odpalovací malý green a pálí míčky do plotu,“ pochlubil se sportovně nadaným synem, u kterého věří, že by mohl převzít hokejové žezlo.

Další články

Načítám