Hlavní obsah
Článek

V pražském Divadle Na Vinohradech v neděli večer proběhla premiéra baletu Popelka, který divákům předvedl Dětský balet Praha. Představení bylo věnováno panu Vlastimilu Harapesovi (†77), který byl patronem těchto talentovaných dětí.

Lidé v hledišti slzeli dojetím, zavzpomínali si na baletního mistra a ozývalo se, že pan Harapes je v divadle stále s nimi. „Díky Vlastíkovi jsem to vždy všechno zvládla. Mohla jsem mu kdykoliv zavolat, byl to kamarád. On byl symbolem tance a baletu a měl vlastnost, kterou už nikdo mít nebude. Vlastík dokázal přivézt balet lidem, zpopularizoval ho. Týden předtím, než odešel, nám slíbil, že nám pomůže i s tímto představením. Bohužel už to nestihl. Naším patronem zůstane dál a pomáhat nám bude seshora,“ svěřila se Super.cz Veronika Zídková, umělecká vedoucí Dětského baletu Praha.

Zavzpomínat po představení na jeviště přišel také moderátor TV Prima Karel Voříšek, který byl kamarádem pana Harapese. Aby slavný zprávař povzbudil atmosféru v divadle, prozradil vtipnou historku, na kterou nikdy nezapomene.

My jsme vždy přemýšleli, jestli v našich příjmeních Harapes a Voříšek není nějaká podobnost. Jednou jsme jeli z natáčení od Jirky Krampola a Vlastík byl takový zadumaný a pak řekl suše, po anglicku, hele Harapes, to je takovej roztouženej Voříšek… a to už mi zůstalo,“ svěřil se Super.cz moderátor. Vlastimil Harapes zemřel 15.května ve věku 77 let. Podlehl rakovině plic.

Další články

Načítám