Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Jožo Ráž (69) měl mít autonehodu. K incidentu frontmana legendární kapely Elán mělo dojít v pondělí dopoledne v Bratislavě na křižovatce Sasinkovy ulice a Odborářského náměstí. Očitý svědek nehody, bývalý asistent poslankyně Vladimíry Marcinkové Jakub Tomiš dokonce uvedl, že měl po srážce s cyklistou z místa dokonce ujet.

„Přímo přede mnou se krátce po rozsvícení zelené srazil cyklista s autem. Po této ošklivé srážce cyklista spadl na zem těsně před mým autem. Řidič auta musel náraz cítit, ale nezastavil a pokračoval v jízdě,“ uvedl pro deník Nový Čas.

Cyklista podle něj zřejmě nebyl vážně zraněný. Zvedl kolo a došel na chodník. Espézetku auta už neměl šanci zahlédnout, Tomiš tvrdí, že na něj zavolal, jestli je v pořádku. Cyklista ho ale neslyšel a před kavárnou seděli lidé, kteří mu mohli pomoct.

„Nesnáším řidiče, kteří se na silnicích chovají k cyklistům arogantně a po takové srážce ani nezastaví, aby se ujistili, že je vše v pořádku. Neváhal jsem ani vteřinu, když jsem toto auto o chvíli později dostihl na červené na křižovatce Zahradnická a Karadžičova. Zastavil jsem vedle něj, stáhl okénko, on stáhl okénko a… za volantem seděl Jožo Ráž z Elánu,“ překvapil očitý svědek.

„Odpověděl, že ve zpětném zrcátku viděl, že se postavil, takže nezastavil. Od člověka, který přežil vážnou dopravní nehodu, bych očekával ohleduplnější chování na silnicích. Ale vlastně, co jsem mohl čekat od Jožo Ráže?“ šokoval bývalý asistent poslankyně.

Sám Ráž při autonehodě málem přišel o život. Stalo se tak v roce 1999, kdy mu během jízdy na motorce nedal v centru Bratislavy přednost německý řidič. Po vážné nehodě zůstal dva měsíce v kómatu a z následků těžkých zranění se roky zotavoval.

Nový Čas a týdeník Plus 7dní se hudebníka snažili ve věci údajné autonehody kontaktovat. Bohužel bez úspěchu, frontman Elánu se k incidentu nevyjádřil.

Další články

Načítám