Hlavní obsah
Článek

Bujaré oslavy mají různou podobu. Když se to ale přežene a jste navíc hodně na očích, není daleko k velkému skandálu. A přesně to se před třinácti lety stalo české fotbalové reprezentaci, která divoce oslavila postup na mistrovství Evropy. Po výhře nad Černou Horou fotbalisté na letišti v Podgorici skandovali oslavné chorály, parta kolem kapitána Rosického se ale pustila také do bývalého fotbalisty Radka Druláka, jemuž se mstili za jeho nevybíravou kritiku.

Hlouček slavících fotbalistů skandoval před kamerami pokřik „Radek Drulák nemá č**áka!“ A to velmi hlasitě a bujaře. Drulák předtím ostře kritizoval výkon národního týmu po remíze ve Skotsku 2:2. Pustil se mimo jiné do trenéra Michala Bílka. „Na co tam sedí? Buď tomu nerozumí, a ať jde do p*dele, nebo má strach toho hráče vystřídat, protože mu příště nepřijede. A to ať jde taky někam,“ řekl mimo jiné Drulák, který tak naše fotbalisty pořádně namíchl.

Kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Rosický se později za vulgární pokřik omlouval.„Panovala obrovská euforie a při čekání na odlet jsme se nechali unést skandováním, aniž bychom si uvědomili, že nejsme v kabině. A na veřejnost takové věci samozřejmě nepatří,“ citovala jeho slova ČTK. To ale nebylo všechno. Oslavy pokračovaly i v letadle a fotbalisté si vzájemně roztrhali drahé obleky. Petr Čech skončil s roztrženou nohavicí, Milan Baroš se v příletové hale objevil v černých tangách. Fotbalisté měli velké štěstí, že v té době ještě nefrčely ve velkém sociální sítě, jejich ostuda tak nebyla tolik na očích.

„Začali to mladší kluci a šířilo se to jako epidemie. S trenérem Bílkem nám utrpěly jen naše košile, kalhoty jsme uchránili,“ prozradil tehdejší manažer reprezentace Vladimír Šmicer. Ten se pak omlouval značce, která český nároďák obléká.

Fotbalisté a jejich vulgární pokřik na adresu Radka Druláka

„Euforie byla obrovská, cestou jsme poškodili obleky. Musíme se našemu dlouholetému partnerovi, který nám obleky šije, omluvit. Hráči si za své peníze dokoupí poškozené části oblečení, tak aby na příští akci byli zase jako ze škatulky,“ nechal se slyšet Šmicer.

Za bouřlivé oslavy se znovu omlouval i Tomáš Rosický, ale reprezentační ostuda měla i tak dohru. Reprezentační tým dostal pokutu dva miliony korun, peníze věnoval na charitativní účely, fotbalisté zaplatili i za nové obleky.

Další články

Načítám