Hlavní obsah
Článek

Má nálepku rebela, které už se nejspíš nezbaví. Nutno říct, že David Limberský šel pověsti zlobivého hocha dost naproti. Legendární je příhoda, kdy v opilosti naboural své luxusní Bentley před policejní hlídkou, které se pak neúspěšně pokusil utéct.

Nehoda se stala v roce 2015 na pražském Smíchově. Tehdy plzeňský fotbalista narazil do zdi, ke své smůle v blízkosti policejní hlídky, a z místa havárky se snažil utéct. Policisté ho zanedlouho doběhli, Limberský jim prý tehdy pohrozil, že si to odskáčou. On sám uvedl, že jen popoběhl a na výzvu policie se zase vrátil.

Nadýchal přes 1,5 promile a jediný, kdo to odskákal, byl on sám. Na základě skandálu přišel ve Viktorii Plzeň o kapitánskou pásku, vedení klubu navíc vyhlásilo nulovou toleranci pro disciplinární prohřešky. K tomu od klubu dostal pokutu čtyři sta tisíc a na vlastní náklady musel nechat opravit semafor a zídku, do které vrazil. „Byla z toho celonárodní ostuda,“ uznal.

Aby té pozornosti nebylo málo, v prvním zápase po nehodě střelil Limberský dva góly. První trefu pak oslavil na hřišti pomyslným kroucením volantu. Gesto nevysvětlil, na následnou tiskovou konferenci totiž nedorazil. Nevhodnou oslavu gólu řešila na základě stížnosti i disciplinární komise, která však konstatovala, že nejde o přečin.

Naposledy na sebe dnes již bývalý fotbalista upozornil letos v květnu během hokejového mistrovství světa. Pořadatelé na něj do O2 areny zavolali policii. Poté, co nadýchal dvě promile, jej muži zákona odvezli na záchytku.

„Na základě oznámení od pořadatelů jsme řešili nevhodné chování jednoho z hostů v hokejové hale, kde jsme provedli asistenci s jeho vyvedením ven z haly. Následně se tento muž pokusil vrátit zpět. Přeskočil turnikety, proto musel být za použití donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě,“ uvedl pro Novinky.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

Limberského žena Lenka se jej zastala, že to nebylo tak horké, jak se v médiích prezentovalo. „Je pravda, že tuhle situaci možná nezvládl úplně nejlíp, ale nebylo to tak, jak to bylo všude uváděno. Ano, nějakým způsobem se prohřešil, ale určitě neměl dopadnout tak, jak dopadnul,“ řekla Super.cz.

Další články

Načítám