Hlavní obsah
Článek

Na narozeninovou party Tomáše Ujfalušiho jen tak nezapomenou jeho parťáci, fanoušci a vlastně celé Česko. Dost možná nejznámější fotbalový skandál, který přesáhl sportovní rubriky, se odehrál v roce 2007 po prohraném zápase Česka s Německem.

Aféra se udála v hotelu Praha, kde měla česká reprezentace svou základnu, v pokoji číslo 433. Tam se sešel tým, ze kterého postupně zbylo pár hráčů, kteří to táhli dál. Podle vyjádření fotbalistů se sešli kvůli tomu, aby probrali zápas, jeho chyby, a připravili se na další utkání. Informace deníku Šíp ale mluvily jinak.

Podle těch šlo o narozeninovou party tehdy devětadvacetiletého Tomáše Ujfalušiho, na níž postupem času zbyli jen on, dále kapitán týmu Tomáš Rosický, Jan Polák, Martin Jiránek a Marek Čech. Ti si měli kolem čtvrté hodiny ráno dokonce objednat dámskou společnost. Za to pak měl Ujfaluši zaplatit 41 tisíc korun.

Když ho s údajným programem a částkou konfrontovali novináři, řekl dnes legendární větu, že nic neplatil a ta částka absolutně nesouhlasí.

Z akce se hráči zpovídali nejen trenérovi, ale také veřejnosti na tiskové konferenci. „Platil jsem pití a jídlo, žádné ženy, a ta částka nesouhlasila. A platil jsem 9800,“ řekl později v pořadu Tak určitě.

Tým následně dostal milionovou pokutu.

Další články

Načítám