Hlavní obsah
Článek

Film Vlny pod taktovkou Jiřího Mádla (37) naprosto nadchnul diváky a dál sklízí velké úspěchy. Bude totiž bojovat o Oscara pro Českou republiku, jak rozhodli členové České filmové a televizní akademie.

Dobový film je inspirován skutečným příběhem skupiny novinářů mezinárodní redakce Československého rozhlasu. Připomíná události osudného roku 1968, kdy Československo začala v rámci „bratrské pomoci“ okupovat vojska Varšavské smlouvy.

Ve filmu září herci jako Vojtěch Vodochodský (30), Stanislav Majer (46), Táňa Pauhofová (41), Martin Hofmann (46), ale také Vojta Kotek (36), kterého odezva velmi těší a zároveň se slovně poklonil Jiřímu Mádlovi, se kterým se zná od počátku své herecké kariéry.

„Je to fantastická zpráva. Nejen že v tom filmu jsem, ale Jirkovi to strašně moc přeju, protože to jeho úsilí a nadšení, které pro to vyvinul, a energie, co ho to stálo, tak si myslím, že rozhodně nepřišlo vniveč. A to, že ten film vysíláme na Oscary, je taková krásná třešnička na dortu,“ řekl Vojta Kotek pro Super.cz na promítání prvního dílu reality hry Zrádci, kterou provází.

Další články

Načítám