Hlavní obsah
Článek

K pařížskému outfitu Jany Fialové už se vyjádřil i odborník na oblékání. A tyto řádky se jí nebudou číst lehce. Manželka premiéra Petra Fialy podle stylisty Filipa Vaňka (46) na olympijských hrách totálně pohořela. Jana Fialová dorazila s manželem do Elysejského paláce na pozvání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona v outfitu, který pochválit opravdu nejde.

„A to si půjčila ve fundusu seriálu Zlatá labuť? To je ukázka naprostého buranismu. Teta z horní dolní,“ byl v šoku stylista Filip Vaněk. „Obutí, klobouček, kombinace puntíků s bílým sáčkem. Ten, kdo to dělal, je naprostý neumětel.“ řekl rázně Vaněk.

Vaněk byl šťastný, že Česko zabodovalo ve světě díky olympijským uniformám Jana Černého, které svět vynášel do nebe.

„Jedna paní dokáže hodit do koše ten úspěch, který jsme získali díky Honzovi Černému a jeho olympijským outfitům. Ty jsou zařazeny mezi pět nejlepších z celého světa například časopisem Times a pak dorazí naše politická reprezentace a předvede takovou dávku buranismu a ostudy pro celou Českou republiku. My se chceme prezentovat jako módní skanzen?“ krčí rameny Vaněk.

Naopak velmi pochválil manželku francouzského prezidenta Brigitte Macron a americkou první dámu Jill Biden.

„Sedmdesátnice předvedly kultivovanost a fresh módu. Zatímco Jana Fialová, která je o dvacet let mladší, vypadala jako jejich babička,“ upřesnil Vaněk.

„Tady se nebavíme o módě, trendech, světových módních domech. Obě dámy jsou elegantní, kultivované, působí luxusním dojmem. Nepobuřují veřejnost, mají outfit tón v tónu. Na takovouto příležitost vždy musí být lodička do špičky. Podívejte se na obutí paní Fialové. Je společensky nepřípustné, aby si obula takové boty,“ dodal Vaněk.

Petr Fiala to naopak tolik neschytal. „Má příliš dlouhé kalhoty a nesedí mu sako. To ale tolik nepobuřuje. Co mě pobuřuje, je paní Fialová. Manželka premiéra má v první řadě reprezentovat republiku a snažit se předvést, že jsme kultivovaný národ, vzdělaný i v odívání. A to se opravdu nestalo,“ dodal.

5
fotek

Další články

Načítám