Hlavní obsah
Článek

Nový europoslanec Filip Turek v Bruselu rychle zdomácněl. Poté, co vyzkoušel všechny možné a nemožné dopravní prostředky, se vrhl na poznávání místní gastronomie. Učarovalo mu jídlo, které pořádně potrápilo jeho fanoušky.

„Nejlepší jídlo v Bruselu je stejně kosmická rostlina,“ vytasil se podnikatel a nyní také politik s všeříkající fotkou. Paradoxně byla pro řadu jeho fanoušků velkou záhadou. Jen ti nejodvážnější a nejznalejší se odvážili hádat, co že je to vlastně za pochoutku.

„Co to je?“ zeptal se Jarda. „Také by mě to zajímalo, jediné, co poznám, je ta limetka,“ zamyslel se Pavel. „Artyčok,“ trefil se Luka. „Dobře! Já artyčoky miluju, ale uznávám, že je to divnost,“ smál se Turek, který ocenil, že jeho fanoušci nakonec jeho oblíbenou krmi přece poznali.

„Opravdu vypadá kosmicky. Buď je to amaroun, nebo jsou to plátky lilku smažené/pečené a uprostřed bude nějaký dresink na namáčení,“ zkusila to Madame Holouboutin.

„To je ségra Adély, která ještě nevečeřela,“ vtipkoval další z Turkových sledujících. Našli se i tací, kteří se zajímali o uhlíkovou stopu této lahůdkové zeleniny. „Proč neprodávají belgické kapustičky?“ zajímal se Zbyšek.

Další články

Načítám