Hlavní obsah
Článek

Krajské volby skončily pro vládní koalici Spolu propadákem. I premiér Petr Fiala (60) a jeho ODS si představovali lepší výsledky. Andrej Babiš (70) a jeho hnutí ANO slaví, premiér Petr Fiala má naopak rok před parlamentními volbami o čem přemýšlet.

Až na Jihočeský kraj, kde ODS zvítězila suverénně zejména díky osobě hejtmana Martina Kuby, nejsou výsledky nijak oslnivé. „Není to výsledek, který by se dal označit za úspěch,“ nechal se slyšet ministr dopravy a místopředseda ODS Martin Kupka.

Petr Fiala se lavině negativních komentářů nevyhnul ani na sociální síti X, kde mu spílali i voliči ODS. „Děkuji všem, kteří ve volbách podpořili naše kandidátky a kandidáty!“ napsal Fiala a hned dostal čoud za to, že měl poděkovat všem voličům, kteří přišli k volebním urnám.

„Máš děkovat všem voličům. Ale chápu, pětikoalice to prohrává. A víš proč? Protože vás maj lidi už plný zuby, vole,“ zaznělo v komentářích. „Péťo, budíček, poslední, prober se,“ zvonilo v uších Fialovi.

„Jsem zděšená, jak jste dopadli. Začněte něco dělat, abychom se příští rok nemuseli stydět, že jsme z ČR,“ napsala Fialovi zklamaná volička. „Prohra je vaše chyba. Máte rok na nápravu a sebereflexi. Získejte zpět svoje voliče, jinak je konec,“ strachovala se paní Terka.

„Díky, že ty a zbytek vlády děláte vše k tomu, aby estébák, populisti, komunisti a podobný plevel dotáhli tuhle zemi do ještě větších sraček, než zvládli,“ vzkázal mu další naštvaný volič.

„Hlavně poděkuj Kubovi, nebejt jeho, chodíte kanálama. Tak za rok, šviháku. Těšíš se?“ zaznělo také. „Tady už jsou karty zbytečný. Chtělo by to změnu trenéra,“ poradil premiérovi v dobré víře pan Jaroslav.

„Docela mě zajímá, co s tím budete dělat, pane premiére. Makak z Průhonic právě nabíjí dělo,“ varoval Fialu další diskutér.

Petr Fiala musí mít po krajských a senátních volbách hodně zamotanou hlavu. On sám uznal, že Babišovo ANO posiluje. „Výsledek odráží realitu, nemohu ho považovat za úspěch ani za neúspěch,“ prohlásil profesorsky, jak je jeho zvykem. Jen aby se mu jeho bohorovnost příští rok nevymstila…

Další články

Načítám