Hlavní obsah
Článek

Herečka Marcia Cross (62), kterou si mnozí pamatují jako perfekcionistickou Bree Van De Kamp ze seriálu Zoufalé manželky, se stala hvězdou večera na šestém ročníku prestižní akce Daytime Beauty Awards 2024. Bez výraznějších známek stáří herečka okouzlila přítomné hosty a fotografy svým šarmem a elegancí. Promluvila i o své zkušenosti s rakovinou.

Na události, která oslavuje krásu, zdraví a wellness, byla Marcia oceněna nejen za své působení v zábavním průmyslu, ale také za svůj boj za zvyšování povědomí o rakovině a její prevenci. Herečka, která sama prošla bojem se zákeřnou nemocí, byla oslavována za svůj neúnavný aktivismus a odhodlání inspirovat lidi po celém světě k tomu, aby se starali o své zdraví. Marcia, ze které zářilo sebevědomí, prozradila, že krása pro ni není jen o vzhledu, ale také o vnitřní síle a sebepéči. S úsměvem na rtech poděkovala všem, kdo ji podporovali během její kariéry i v osobním životě.

Kromě menších rolí se představitelka Kimberly ze seriálu Melrose Place letos předvedla i na prestižním Pařížském týdnu módy. Na mole se objevila po boku známých topmodelek jako Gigi Hadid a překvapila všechny přítomné svým mladistvým vzhledem i vytříbeným stylem. Zanechala tak nezapomenutelný dojem nejen na módní kritiky, ale i na všechny fanoušky haute couture.

S modelingem a herectvím prý ani po šedesátce končit nehodlá. Přesto tvrdí, že po prodělané rakovině považuje za těžké zvládat svůj život tak jako dřív a dodržovat všechno, co by měla. Své zdraví ale staví před všechno ostatní. Šest let poté, co prozradila, že jí byla diagnostikována rakovina konečníku, se svěřila, jak i nadále pokračuje v péči a zdravotní prevenci. Strašákem je pro ni především rakovina kůže, každý den tedy začíná nanášením krému s vysokým SPF.

„To teď musí platit pro každého člověka na planetě. Není to tak komplikované. Prostě si chraňte kůži,“ nabádala v rozhovoru pro E! Online. „Občas je to náročné, ale člověk zkrátka musí dodržovat všechny prohlídky,“ pokračovala Cross. „Je těžké to všechno stíhat. Ale víte co? Může vám to zachránit život.“ V hereččině případě tomu tak skutečně bylo. Její gynekolog jí v roce 2017 při preventivní prohlídce konečníku objevil rakovinový útvar.

V rozhovoru pro CBS This Morning řekla: „Vůbec jsem si nemyslela, že je něco špatně, protože jsem neměla žádné příznaky. Naštěstí to bylo léčitelné.“ Herečka už dříve prozradila, že podle lékařů mohl lidský papilomavirus neboli HPV, který v roce 2009 způsobil rakovinu krku jejího manžela Toma Mahoneyho, pravděpodobně i za růst jejího nádoru.

Nyní se Marcia těší výbornému zdraví, podstoupila ale 28krát ozařování a několikrát i chemoterapii. Fanoušky tedy často pobízí, aby hleděli na své zdraví, nepodceňovali preventivní vyšetření a nechali se očkovat proti viru HPV.

Další články

Načítám