Hlavní obsah
Článek

Okamžik, na který čekali všichni fanoušci princezny Kate (42). Ta s denním předstihem oznámila, že se i letos zúčastní přehlídky Trooping the Colour, která se koná k příležitosti ceremoniálních narozenin britského panovníka, tedy krále Karla III. (75).

Princezna z Walesu se zúčastní průvodu, ale nepůjde s ostatními členy panovnické rodiny, pojede spolu s dětmi ve voze. Nakonec jela celá rodina včetně prince Williama. Princezna za sklem auta vypadala nezvykle smutně, všimli si fanoušci. S rodinou se poté objeví i na balkoně Buckinghamského paláce, odkud její členové dle tradice zdraví lid.

Palác již v pátek vydal prohlášení, v němž Kate popsala svůj boj s nemocí, poděkovala za podporu, které se jí od fanoušků dostává, a také uvedla, že se zúčastní přehlídky i dalších akcí v létě.

„Těším se, že se tento víkend s rodinou zúčastním královské narozeninové přehlídky, a doufám, že se během léta zúčastním několika veřejných akcí, ale zároveň vím, že ještě nemám vyhráno,“ stojí v textu. Ten princezna doplnila fotografií, na níž pózuje v zahradě u stromu.

Svou diagnózu veřejnosti oznámila na konci března prostřednictvím videa.

„V lednu jsem podstoupila rozsáhlou operaci břicha v Londýně a tehdy se mělo za to, že můj stav není rakovinný. Operace byla úspěšná. Testy po operaci však prokázaly přítomnost rakoviny. Můj lékařský tým mi proto doporučil, že bych měla podstoupit preventivní chemoterapii, a nyní jsem v počátečních fázích této léčby,“ uvedla s tím, že se dočasně stáhne z plnění svých povinností.

K těm se nyní, zdá se, alespoň částečně vrací, což její příznivce nesmírně těší. Některé natolik, že je přítomnost Kate dokonce dojala k pláči. Princezna se dlouhodobě těší velké oblibě veřejnosti.

Další články

Načítám