Hlavní obsah
Článek

Ještě se v novém působišti ani nestačil rozkoukat a už čelí výpadům, jako by v Senátu zasedal léta. I když herec, režisér a scenárista Břetislav Rychlík v Brně zvítězil s velkou převahou a na své straně měl celou řadu známých tváří, je jasné, že jeho úspěch některým lidem leží hodně v žaludku. A nezaleknou se ničeho!

„Vážené Brňanky, vážení Brňané, milí voliči! Přátelé! Chci vám ze srdce poděkovat za důvěru, kterou do mne vkládáte zvolením do Senátu ČR. Cítím nesmírný vděk za vaše hlasy a věřím, že budu vaší spojkou v celostátní politice,“ nechal se slyšet nově zvolený senátor, který dostal 67,8 procenta hlasů.

„Dnes mi moje celoživotní hrdinka, maminka Marie (96 roků), řekla: Břetíčku, včéra sem to obečala! Ten redachtór v televizi sa smál a já sem bečala. Pracuj tam poctivě a né abys to šidíl. Existuje větší závazek? Maminky se musí poslouchat! Budu sloužit a pracovat poctivě i pro voliče svých protikandidátů, kteří neuspěli. Ještě jednou vřelé díky,“ doplnil Rychlík, kterého podpořila celá řada známých osobností včetně Ondřeje Vetchého (62) nebo hvězdy Ulice Ilony Svobodové (64).

I když po jeho zvolení převažovaly pozitivní reakce a gratulace nebraly konce, našli se i tací, kteří chtěli úspěšnému kandidátovi jeho triumf znepříjemnit. „Zlé jazyky tvrdí, že Břéťa pod promile v krvi nejde. Tak ho aspoň vozte z ubytovny do kanclu, ať ještě vožralej za volantem někoho nezabije,“ upozornil na sociální síti Markétu Pekarovou Adamovou (40) jistý Luboš.

Tomu vzal Rychlík vítr z plachet už před lety. To když se v jednom rozhovoru netajil tím, že je moravský alkoholik. S jedním si ho dokonce spletla ochranka na pražském hlavním nádraží, když ho v roce 2016 nevybíravým způsobem vypoklonkovala. „Nikoho jsem neotravoval, jen mi klesla hlava. Lidé z kavárny ale na mě začali řvát a tykat mi. Řekli, ať si něco dám, nebo ať jdu do pr… Tak jsem řekl, že chci čaj, a oni mi zas řekli, ať jdu do pr…,“ popsal pro Lidové noviny.

Zlí jazykové na známého divadelního režiséra vytáhli také archivní tajemství. „Byl vyznamenaný šéfem Ústředního výboru Socialistického svazu mládeže Vasilem Mohoritou,“ nechala se na síti X slyšet jistá Kateřina. Cenu pro nadané umělce do 35 let si v roce 1987 ve Valdštejnském paláci měl kromě něj převzít i hudebník Vašo Patejdl.

Pokud měla dotyčná dáma pocit, že tím senátorovi pořádně zavaří, byla asi dost zklamaná. Důvěrou v Rychlíka to rozhodně neotřáslo a radost jeho fanoušků a blízkých to také nezkazilo.

Související témata:
Břetislav Rychlík

Další články

Načítám