Hlavní obsah
Článek

V pátek začal 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Kolem páté hodiny se začali k hotelu Thermal, kde se slavnostní zahajovací ceremoniál koná, sjíždět první hosté v čele s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou a letošní hlavní zahraniční hvězdou Viggem Mortensenem. Následovala plejáda českých herců a hereček s doprovody a další významní hosté.

Po asi hodinovém zahajovacím ceremoniálu následuje přestávka a poté se promítá zahajovací snímek. Tím letošním byl Až na konec světa od Vigga Mortensena. Následuje bohatý raut v hotelu Thermal a koncert před hotelem.

Hosty pak z Thermalu rozvážejí luxusní vozy, nedočkavce hned po ceremoniálu, a nejčastěji míří ke grandhotelu Pupp, jenž je další festivalovou základnou. Na červeném koberci (je vyrolovaný i z druhé strany Thermalu) se obzvlášť v čase po filmu tvoří dlouhá řada, na odvoz si ve špičce hosté počkají i několik desítek minut. Do Puppu zkrátka chtějí všichni, i ti, kteří tam nebydlí.

Lákadel je mnoho. Festivaloví hosté se scházejí jak v samotném hotelu, tak ve slavném Becher’s baru, kam se člověk během festivalu dostane jen na speciální povolení a kde je zajištěno tolik žádoucí soukromí.

K odvozu po zahájení zamířila například Taťána Makarenko s doprovodem či Milan Peroutka s manželem Dominikem, tchyní, která je významnou podnikatelkou, a švagrovou Liou. V Thermalu byl po ceremonii viděn Jaroslav Faltýnek s manželkou Martinou nebo manželé TatianaVojtěch Dykovi, kteří se zastavili na slovíčko s manžely Lenkou VlasákovouJanem Dolanským.

Další články

Načítám