Hlavní obsah
Článek

K osmnácti měsícům nepodmíněně byl odsouzen britský herec Jason Hoganson. Problémová bývalá hvězda filmu Empire State z roku 1988 sešla na scestí a už léta se protlouká životem na hraně zákona. V chládku si pobyde kvůli svému poslednímu přečinu, kdy napadl svou bývalou přítelkyni přímo na ulici.

Třiapadesátiletý Hoganson, který měl ve zmiňovaném thrilleru hlavní roli po boku Sadie Frost, Jamieho Foremana nebo hollywoodské hvězdy Martina Landaua, se nedokázal vyrovnat s rychle nabytou slávou a slibně rozjetou kariéru vyměnil za život plný alkoholu, drog a zločinu. Jeho tvář a hlava jsou dnes samá jizva a tetování a není divu, že se mu většina lidí raději klidí z cesty.

Na bývalého herce byl již před incidentem vydán soudní příkaz, aby se držel dál od své bývalé partnerky, a to poté, co byl loni v květnu usvědčen z trestných činů ublížení na zdraví. Záběry z kamer ukazují, jak Hoganson loni v prosinci v Newcastlu napadl svou expartnerku, dal jí facku, a když se snažila odejít, Hoganson ji následoval.

„Došlo k dalším úderům a strčení, po němž spadla na zem. Útok pokračoval i v momentě, kdy ležela na zemi, bil ji, kopal do ní a seděl na ní plnou vahou. Útok trval asi tři minuty,“ uvedla žalobkyně Amy Levitt.

Už v době, kdy Hoganson natočil zmiňovaný snímek, měl za sebou spoustu menších filmových rolí, ale osobní problémy v kombinaci s uvržením do centra pozornosti způsobily, že začal víc pít a fetovat. To podle jeho obhájce spustilo spirálu potíží, z nichž už se jeho klientovi nepodařilo najít cestu zpátky.

Související témata:
Jason Hoganson

Další články

Načítám