Hlavní obsah
Článek

Není pochyb o tom, že má Eva Pavlová srdce na pravém místě. Dokázala to i jedna z jejích nedávných návštěv. S manželem Petrem Pavlem se vypravila na místo, kde by ji málokdo čekal.

„Před pár dny jsme se na setkání s občany v Lánech dozvěděli o tíživé situaci lidí v osadě Bedřiška. V rámci návštěvy Ostravy jsme se rozhodli je navštívit,“ prozradila první dáma.

„Bedřiška, bývalá hornická kolonie, prošla díky spolupráci romských a neromských rodin revitalizací z ghetta ve fungující osadu tzv. finských domků. O to více zasáhlo místní obyvatele rozhodnutí radnice o její demolici,“ vysvětlila.

„Tyto nezlomné lidi spojuje svépomoc, odhodlání a tvrdá komunitní práce. Situaci budeme nadále sledovat. Za vřelé přijetí všem děkujeme,“ dodala Pavlová, která věří, že radnice najde řešení, jak místo zachovat a nesrovná ho se zemí.

„To je od vás hezké, že je podporujete,“ poděkoval jí v následné diskusi na Facebooku David. „Jsem hrdý na svého prezidenta Pavla. Bože, nikdy bych nevěřil, že může přijít váš muž. Díky,“ vzkázal Radim.

Další články

Načítám