Hlavní obsah
Článek

Po dovolené Eva Pavlová rozhodně nezahálí. Před časem se setkala se zástupci potravinové, oděvní a nábytkové banky u příležitosti představení kampaně Jsme v tom společně, nyní řešila matky samoživitelky. A lidé zase to, že se oblékla moc ležérně.

„Pomoc samoživitelům a samoživitelkám by měla být procesně jednoduchá a pokud možno anonymní, aby nedocházelo k jejich stigmatizaci. Na Pražském hradě jsem podepsala Memorandum o spolupráci na projektu Fandi mámám, který se zaměřuje na podporu sólorodičů,“ nechala se slyšet na sociální síti manželka prezidenta Petra Pavla.

„Tento projekt, navazující na konferenci Sólorodičovství 2023, kterou jsem zahajovala, se snaží zajistit dostupnou a diskrétní pomoc,“ doplnila s tím, že součástí iniciativy je také aplikace FandiMat. Propojuje ty, kteří hledají materiální pomoc, s těmi, kteří ji nabízejí. „Věřím, že tento krok výrazně usnadní přístup k podpoře a posílí vzájemnou solidaritu v našich komunitách,“ dodala Pavlová.

„Moc děkujeme za spolupráci na tomto projektu,“ uvedla místostarostka Prahy 3 Nikol Kroužek, která na Hradě také nechyběla.

To, že první dáma podpořila projekt, který má smysl a opravdu pomáhá, lidé na sociálních sítích kvitovali s nadšením. „To se mi moc líbí,“ vzkázala na Hrad Dagmar.

Méně už byli někteří diskutující na facebooku nadšení z toho, co Eva Pavlová na setkání oblékla. „Co to má na sobě? Ostatní dámy jsou oblečeny společensky a ona si vezme nějaké triko s potiskem, jako když jde na nákup?“ podivovala se Sabina. „Ani obléknout se neumí. A takhle nás reprezentuje,“ přidala se Michaela, která první dámu rozhodně nešetřila.

Pravda je, že se tentokrát oblékla trochu ležérněji, než zbývá zvykem. Na druhou stranu v tomto případě záleží spíš na tom, co se podepsalo, než na momentálním outfitu. Kdyby na sobě manželka prezidentka měla kostýmek od Diora, lidé by jí vytkli, že má moc luxusní odění, které se k projektu na podporu matek samoživitelek vůbec nehodí…

Další články

Načítám