Hlavní obsah
Článek

Už v létě herečka Eva Holubová (65) přiznala, že má zdravotní potíže. Svým fanouškům se hvězda seriálu Jedna rodina rozepsala o tom, že bude muset podstoupit operaci. Lékaři jí našli aneuryzma a céva byla dle slov herečky hodně zvětšená. „Je to velká výduť, ale mimo mozek,“ upřesnila Holubová.

Ještě minulý týden byla jednou z hvězd vernisáže nových obrazů v Nemocnici Na Homolce. V přítomnosti Dagmar Havlové, Jiřiny Bohdalové, Marty Kubišové nebo Ivy Janžurové se na oddělení profesora Petra Neužila skvěle bavila. O několik dní později už sama byla v nemocničním mundúru. Operaci podstoupila začátkem týdne.

Svým fanouškům se nyní po náročném zákroku ozvala. „Včera se mi povedlo usnout poměrně brzy, tak dnes „vstávám“ do tmy,“ svěřila se z nemocničního lůžka Holubová a na pravou míru uvedla, že neměla výduť na aortě. „Bylo to v hlavě,“ připsala herečka. „V pondělí jsem nastoupila na vyšetření, večer jsem si ještě odskočila zahrát Líbánky, ale druhý den jsem se stala poslušnou pacientkou lékařů, a hlavně doktorek v Nemocnici Na Homolce,“ svěřila se herečka s tím, že se má v nemocnici skvěle.

Nepříjemnou stránkou pobytu je však to, že si ji neustále někdo fotí. „Neubráním se různým spekulacím a focení ze stran návštěvníků nemocnice, když mě vezou na nějakou proceduru. Sestřičky se mě ptají, zda mi to vadí. Ale to asi není to slovo, mne to mrzí, že si člověk fotí člověka, který má potíže,“ svěřila se Eva Holubová z nemocničního lůžka, kde se sama vyfotila.

„Jsem vděčná za úsměv, za pozdrav a díky těmto projevům kašlu na ty amatérské paparazzi, představuju si, jak přijdou domů a řeknou: Božka, dneska pro tebe něco mám. Hele, rozcuchaná Holubka v pacientském mundúru!“ dodala herečka a přiznala, že jí personál nemocnice pomáhá a mnohdy ji všemožně kryje. Zdravotnický personál od profesora po sanitářky si neskutečně chválí. „Zbožňuju vás, vy naši miláčkové, kteří máte, kromě odborné nebo potřebné péče pro nás úsměv a konejšivé slovo, i když my sužovaní čímkoliv zrovna nesršíme dobrou náladou či vlídností. Velký respekt, velký obdiv,“ svěřila se herečka s tím, že by byla ráda, kdyby to takhle fungovalo ve všech nemocnicích světa.

„A buď je to tou vyplněnou výdutí v hlavě, nebo tím, jak je tu o nás postaráno, já prostě miluju lidskou pospolitost, když funguje; vše mne tu krásné dojímá a naplňuje láskou k životu a vírou v naději,“ dodala herečka.

4
fotky
Související témata:

Další články

Načítám