Hlavní obsah
Článek

I přes velkou nepřízeň počasí zachovali fanoušci Rytmusovi přízeň. Na vystoupení Patrika Vrbovského (47) čekaly v malé obci Vřesová 1. června tisíce lidí. Slušný úspěch měl i Jan Bendig (30), který se na pódiu blýskl před ním.

„Chtěl bych pozdravit všechny svoje lidi. Celých 30 let v rapu a stále mě to nenudí,“ prozradil slovenský rapper, který do obce s ani ne 400 obyvateli přiletěl vrtulníkem. Bylo to tak lepší, protože vozem by se na místo asi nedostal. Rozpočet na akci každopádně činil milion korun, a tak si takový luxus mohl dovolit.

Tisícovky návštěvníků, které zaskočily nejen pořadatele, ale i přítomné policisty, zatarasily všechny příjezdové komunikace, a tak dostat se na místo určení bylo takřka nemožné. Jako by nestačilo, že místní se k pódiu ani nedostali.

„Je smutné, že to byla akce pro místní obyvatele a ti měli problém se na koncert vůbec dostat. Místo nich se u pódia tísnili přespolní návštěvníci, kterých přijely tisíce. Auta stála všude, kde se dalo, dokonce i tam, kde se to nedalo, třeba v příkopech podél silnice. Obec to vůbec nezvládla a dost podcenila,“ řekla Super.cz jedna z obyvatelek.

„Přes kordon lidí se nedostala většina místních, která měla za to, že akce je především pro ně. Vlastně vždy v minulosti bylo vše pro místní a cizí si vstup platili. Totálně zkolabovala doprava, v obou směrech jízdních pruhů stála auta a na hlavní silnici proudily davy lidí. Pořadatel Obec Vřesová (v zastoupení pana starosty Jiřího Siváka) měla sice pořadatelskou službu (místní chlapi v žlutých vestách), ta ale selhala na celé čáře,“ vysvětlila dále.

„Opakovaně byla občany volána policie, na žádost občanů přijelo několik hlídek a i přesto, že byli poté přítomni, nebyla šance se dostat do obce ani z ní, natož projet do Sokolova. Smutné je, že místní občané byli ze strany zaměstnanců i vedení úřadu vykázáni z veřejných míst, kde se běžně zdržují. Se slovy, že prostory nejsou určeny ke sledování akce, prostory nebyly nijak označeny. Což mnozí místní odsuzují, protože v místech, odkud byli vykázáni, se pak nacházeli cizí, co sledovali dění na akci,“ doplnila jedna z místních obyvatelek, která si přála zůstat v anonymitě. Redakce ale její jméno zná.

„Místní děti se chtěly fotit se zpěváky a byly vyhozeny. Fotit se mohly jen děti místních VIP. Jak dítěti vysvětlit, že někdo smí a někdo nesmí?“ podivovala se.

Oslovili jsme i radní Vřesové. Obecní úřad nicméně v úterý ve 14:25 zel prázdnotou a pracovnice, která byla na odchodu, nás odkázala na následující den. „Zavolejte během dne a uvidíte, jestli se trefíte,“ sdělila nám.

Další články

Načítám