Hlavní obsah
Článek

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. V případě Karla Havlíčka (50) to rozhodně platí. Poté, co se exministr průmyslu a obchodu pochválil za skvělou přednášku na téma prevence, mu lidé vmetli do tváře kauzu kmenových buněk, s níž byl v minulosti spojován.

„Nejlepší veřejná investice? Ani zlato, ani dálnice či vrt, ani věda. Ale prevence zdravotních rizik. Na konferenci Ekonomika prevence jsem na číslech doložil vliv prevence na HDP, státní rozpočty a konkurenceschopnost země. Díky za skvělou akci,“ nechal se slyšet.

Prostředí sociálních sítí je ale velmi ošemetné, a co pošlete do světa, se vám může vrátit s nehezkými úroky. Stalo se tak i v případě exministra průmyslu a obchodu. „Zase rozjíždíš nějaký byznys s kmenovými buňkami?“ zeptal se na síti X Michal. Narážel tak na Havlíčkovy investice do kontroverzního projektu s kmenovými buňkami.

„Co tím chcete říct? Že se zas chystáte prodávat kmenové buňky? Nebo půjdete rovnou do orgánů?“ zajímal se Josef. „Princ dvojí kmenová buňka se motá kolem zdravotních rizik? Jako vážně?“ smál se Karel. „Zase placebo pro nemocné?“ pídila se Zuzana.

Pokud si místopředseda myslel, že zaboduje a přihraje si cenné body za oblast, která přísluší ministru zdravotnictví Vlastimilu Válkovi, poměrně dost se spletl. Zastání u některých lidí se mu přece jen dostalo. „Prevence už ze své podstaty musí být rentabilnější než financování následků. Toto se samozřejmě netýká pouze oblasti zdravotnictví, ale veškerých oborů,“ poznamenal Luděk.

Další články

Načítám