Hlavní obsah
Článek

Seznamte se s Denise Onhonou, zřejmě o ní ještě uslyšíte… Dvaačtyřicetiletá maminka dvou dcer je totiž neuvěřitelně podobná britské modelingové ikoně Kate Moss (50), a přestože se až donedávna stylizaci do slavné předchůdkyně věnovala spíš okrajově a ve volném čase, po svém úspěchu na letošním týdnu módy v Paříži ‚jde na dračku‘ a píše o ní dokonce módní bible Vogue.

Denise, jejíž instagramový účet nazvaný @iamnotkatemoss, sleduje více než 70 tisíc lidí, se stala senzací letošního pařížského týdne módy. Když se objevila na mole během přehlídky značky Marine Serre, lidé začali vytahovat mobilní telefony v domnění, že před nimi kráčí skutečná Kate Moss a titulky novin na sebe nenechaly dlouho čekat.

Ohnona prý od puberty věděla, že je Kate podobná. Už od šestnácti let na ni na ulici v rodném Liverpoolu pokřikovali, že vypadá jako Kate Moss. Přesto se prý nikdy necítila krásná a s módní ikonou se bála srovnávat.

Doslova pohromou pro její sebevědomí ovšem byla vážná dopravní nehoda, která jí zanechala nejen viditelné šrámy na obličeji, ale hlavně na duši. „Když mi bylo osmnáct, měla jsem autonehodu. Úplně mi to zničilo obličej, rozbil se o čelní sklo. Když mě máma viděla v nemocnici, měla jsem celý obličej rozřezaný. Bylo to opravdu traumatické, dodnes mám jizvy. Roky jsem nenáviděla svůj odraz v zrcadle,“ přiznává Denise, která po zotavení dokonce opustila svou práci v obchodě s oblečením a našla si takovou, kde nebyla na očích zákazníkům.

Maminka třináctileté Elise a osmileté Anais, která podstoupila čtyři rekonstrukce obličeje, říká, že stát se rodičem bylo to nejlepší, co ji mohlo potkat. Až mateřství jí prý dodalo sílu konečně se podívat hlavně do svého nitra a ukázat svým dětem sebevědomou ženu, která si jde na svými sny.

K ‚profi‘ dráze dvojnice ji přitom přiměl její kamarád Andy Harmer, majitel agentruy Lookalikes specializující se na dvojníky, který si byl prý po celou dobu jistý, že má Denise před sebou kariéru dvojnice Kate Moss.

„Roky jsem mu pokládala telefon, byla jsem si jistá, že si ze mě dělá legraci. I když mi v minulosti lidé říkali, že jsem podobná Kate, prostě jsem si nemyslela, že mám tuhle kariéru před sebou,“ řekla Denise pro Vogue Arabia. Harmer to ovšem nevzdal a trval na svém. Následně si jí všiml i fotograf David Leigh Dodd, který jí zavolal a nabídl, že pro ni vytvoří veškerý obsah na sociální sítě. Byl si jistý, že má kariéru před sebou. A měl pravdu, fotky se začaly šířit a když jí zavolali ze značky Marine Serre, byla Denise v šoku.

Po příjezdu na pařížský týden módy někteří doslova šíleli. „Lidé si skutečně mysleli, že jsem Kate,“ říká Denise, která by se jednou s modelingovou legendou ráda setkala osobně. A třeba se někdy v budoucnu i společně objeví na jednom přehlídkovém mole…

Související témata:
Denise Ohnona

Další články

Načítám