Hlavní obsah
Článek

Herečka a modelka Olivia Munn (44) má za sebou natáčení mnoha filmů a seriálů. V soukromí si ale také vybojovala ten nejtvrdší boj s rakovinou. Po mastektomii si nechala svá ňadra rekonstruovat a teď v nové kampani na spodní prádlo hrdě ukázala i své jizvy.

Olivia Munn je úspěšnou herečkou, kterou lidé mohli spatřit například ve filmech Chraň nás od zlého, Iron Man 2 a Bez kalhot nebo v televizním seriálu Newsroom. Živí se ale také jako modelka, má za sebou mnoho kampaní a opakovaně byla prohlašována za jednu z nejpřitažlivějších žen planety.

V roce 2022 si nechala udělat několik testů na rakovinu prsu a všechny byly negativní. V březnu 2023 jí ale lékař udělal test pomocí metody Tyrer-Cuzick Risk Assessment Calculator a zjistil, že Oliviino riziko rakoviny je 37,3 %, což je třikrát více než u běžné populace. V dubnu jí pak byla diagnostikována oboustranná rakovina prsu a od té doby společně s další léčbou absolvovala mastektomii a rekonstrukci ňader. V dubnu 2024 také prodělala částečnou hysterektomii, několik měsíců poté, co si nechala odebrat vajíčka. V září pak s manželem, komikem Johnem Mulaneym, přivítali své druhé dítě prostřednictvím náhradní matky.

A teď se Olivia Munn stala jednou z tváří kampaně spodního prádla značky Skims, kterou vlastní Kim Kardashian (44). Právě ta si na své stránky umístila hereččiny fotografie, na kterých ukazuje jizvy po operacích. Pro Olivii toto sdílení jejího soukromí zpočátku nebylo jednoduché. Nejdříve chtěla památky na svůj boj skrýt. Po jednom převlékání ale změnila názor.

„Dívala jsem se na své jizvy po mastektomii a přemýšlela jsem o tom, kdy jsem je viděla poprvé, jak to pro mě bylo šokující. A řekla jsem si, víš co? Dívám se na tyto jizvy jako na důkaz toho, jak tvrdě jsem bojovala. A vím, že teď ty jizvy chci nejen přijmout, ale ukázat ostatním ženám, které je mají taky, že by se kvůli nim neměly cítit špatně,“ řekla v podcastu se zástupci organizace zabývající se bojem s rakovinou prsu Susan G. Komen.

Když se snímky Olivie objevily na sociálních sítích Kim Kardashian, našla se samozřejmě spousta lidí, kteří se herečce vysmívali kvůli „vedlejším účinkům plastiky prsou“, a těch, kteří rozebírali, proč dáma, jež si nechala vylepšit prsa, musí ukazovat své jizvy. Naštěstí se ale našlo dost těch, kteří začali pečlivě vysvětlovat, proč má herečka jizvy, a naopak ji vyzdvihovali za to, že se nebojí je ukázat.

Taková reklama každopádně k firmě Kim Kardashian jistě přitáhne pozornost. Což je v tomto případě dobře, protože společnost slíbila, že část výtěžku z prodeje podprsenek věnuje na podporu výzkumu a zvyšování povědomí o rakovině prsu.

5
fotek
Související témata:
Olivia Munn

Další články

Načítám