Hlavní obsah
Článek

Tak takové oznámení rozvodu svět asi ještě neviděl. A co teprve ten muslimský. Dubajská princezna Sheikha Mahra bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum na své sociální síti napsala svému muži, že se s ním rozvádí. Byl prý totiž příliš zaneprázdněný.

Princezna je dcerou současného dubajského vládce a také viceprezidenta a premiéra Spojených arabských emirátů, jímž je Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (75). Za muže jménem Sheikh Mana bin Mohammed bin Rashid bin Mana Al Maktoum se dle magazínu Grazia provdala v květnu roku 2023 a v říjnu oznámila, že čeká dítě. 13. května letošního roku pak na sociální síť postovala zdánlivě rodinnou fotku, kde s ní a s dítětem ovšem místo manžela pózuje lékař. Dle magazínu People princezna všechny fotky s manželem smazala a totéž udělal i on.

Sheikha Mahra se svou dcerkou

Ve středu 17. července ale na svůj profil umístila překvapivý příspěvek, adresovaný svému manželovi. „Drahý muži, protože jsi zaneprázdněný s jinými společníky (společnicemi), oznamuji tímto náš rozvod. Rozvádím se s tebou, rozvádím se s tebou a rozvádím se s tebou. Opatruj se. Tvoje bývalá manželka,“ napsala Sheikha.

Zopakování jedné věty, takzvaný trojitý talák, by mělo odkazovat na muslimský způsob rozvodu, během kterého stačí, když muž třikrát řekne „rozvádím se s tebou“, a proces je dokončen. Manželka ani nemusí být přítomna. V tomto případě se ale zřejmě jedná spíš jen o narážku na takový rozvod.

Příspěvek, který princezna zveřejnila.

Oficiálně se k příspěvku zatím nikdo nevyjádřil, Sheikha Mahra ovšem pod svým příspěvkem obdržela spoustu podpůrných komentářů. „Když silná žena zná svou cenu,“ zní například jeden z nich.

Související témata:

Další články

Načítám