Hlavní obsah
Článek

Film Beetlejuice Beetlejuice, očekávané pokračování kultovního snímku Tima Burtona, měl světovou premiéru na letošním filmovém festivalu v Benátkách. Tam se herci intenzivně věnovali jeho propagaci. Jenna Ortega (21), která s Burtonem spolupracovala už na známé Wednesday, střídala jeden ikoničtější model za druhým a radila služebně starším kolegyním, aby si střežily své hranice.

Winona Ryder, Catherine O’Hara a Michael Keaton si v pokračování oblíbeného humorného příběhu ze záhrobí zopakovali své role z původního filmu, zatímco se k obsazení přidala i mladá hvězda Jenna Ortega. Ve snímku ztvárňuje dceru Lydie jménem Astrid. Tu začne bláznivý Beetlejuice pronásledovat, protože otevře portál do jeho posmrtného světa.

Původní film Beetlejuice z roku 1988 je považován za jeden nejpodstatnějších v kariéře Winony Ryder, která se díky němu ve svých 16 letech stala světově známou herečkou. A právě ji nazývá Jenna v mnoha rozhovorech mentorkou a děkuje jí za skvělou spolupráci. „Naučila mě spoustu věcí. Je tak obětavá a zranitelná, prostě opravdu dobrý člověk. Jsem ráda, že nás konečně práce svedla dohromady. Doufám, že se nám to ještě podaří,“ sdělila Ortega v rozhovoru pro Novinky.cz.

Pomoc Winoně oplatila alespoň malým gestem, kterého si na záběrech z festivalu v Benátkách všimli fanoušci. Při fotografování Jenna zasáhla a podpořila starší kolegyni, aby si nechala nasazené sluneční brýle, přestože na ni fotografové tlačili, aby si je na focení sundala. Kratičký moment byl na sociálních sítích oslavován jako příklad zdravého přístupu generace Z k respektování osobních hranic. Od fanoušků si herečka vysloužila přezdívku „badass“, což se dá volně přeložit jako drsňačka.

Kromě právě probíhajícího propagačního turné k očekávanému filmu se mladičká Jenna před pár dny objevila také v klipu k písni Taste od populární zpěvačky Sabriny Carpenter. V tom se inspirovaly například filmem Smrt jí sluší z roku 1992. Z klipu zakončeného polibkem sexy hereček se stala během pár hodin virální záležitost.

Z temné a černo-humorně laděné tvorby Jenny se tak pomalu stává její modus operandi. Fanoušky si získala především svým ztvárněním Wednesday Addamsové. Mladá herečka teprve za pár dní oslaví své dvaadvacáté narozeniny, ale herectví se věnuje už od útlého dětství.

V nedávném interview pro magazín Buzzfeed se Jenna svěřila, že se před lety ucházela také o roli ve velkofilmu Duna, o kterou by prý bývala velmi stála. „Zkoušela jsem konkurz (zřejmě) na Dunu, když mi bylo asi 15. Myslím, že to byla role Chani, postava Zendayi. Všechno to bylo ale velmi tajné,“ vzpomínala Jenna v rozhovoru.

Na její výkon v novém Beetlejuicovi se můžete těšit už od 5. září v kinech.

Další články

Načítám